Domov News Stellantis dokončil vývoj nového elektromotora aj batérie. Ako prvý ich dostane Peugeot...

Stellantis dokončil vývoj nového elektromotora aj batérie. Ako prvý ich dostane Peugeot e-308

Už na budúci rok obohatí portfólio modelov Peugeot 308 čisto elektrická verzia, a to v oboch karosárskych verziách. Dostane elektromotor s vyšším výkonom a excelovať by mal nízkou spotrebou energie. 

Peugeot zverejnil prvé informácie a fotografie elektrickej tristoosmičky. Dostane špeciálne 18-palcové disky kolies s vyššou aerodynamickou účinnosťou. Čo je ale podstatnejšie, v útrobách sa bude nachádzať úplne nový elektrický motor. Jeho výkon bude 115 kW (156 koní) a krútiaci moment 260 Nm. Nová je aj batéria s celkovou kapacitou 54 kWh (z toho využiteľných 51 kWh). Batéria má nové chemické zloženie s 80% niklu, 10% mangánu a 10% kobaltu. Peugeot zostane verný využívaniu 400V elektrickej siete. Podľa normovaného cyklu WLTP by mal dojazd presiahnuť hranicu 400 km.

Optimalizáciou prednej časti a spodku karosérie, redukovaním hmotnosti a použitím pneumatík s nízkym valivým odporom dosiahne Peugeot e-308 pozoruhodne nízku spotrebu energie – len 12,7 kWh na 100 km jazdy. K dispozícii budú 3 jazdné režimy aj režim jazdy s jedným pedálom. Peugeot e-308 sa bude štandardne dodávať s palubnou trojfázovou nabíjačkou s výkonom 11 kW. Na rýchlonabíjačke s výkonom 100 kW sa batéria nabije z 20 % na 80 % za menej ako 25 minút. Predávať sa bude vo výbavových stupňoch Allure a GT.

Na ďalšie informácie si budeme musieť ešte počkať.

TEST Peugeot 308 SW 1,5 Blue HDi GT Pack – stávka na istotu

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokO auto je dôležité starať sa celoročne
Nasledujúci článokPagani Utopia nie je snom, filozofov prehluší dvanásťvalcom