Domov Lifestyle Novitec robí McLaren Elva rýchlejším, drahším a exkluzívnejším športiakom

Novitec robí McLaren Elva rýchlejším, drahším a exkluzívnejším športiakom

Nemecký úpravca špecializujúci sa prevažne na talianske autá si tento raz posvietil na auto z britských ostrovov. Novitec McLaren Elva je pre tých, ktorým produkčná séria nepríde dostatočne exkluzívna.

Na tuningovej scéne je bavorská firma Novitec veľmi dobre známa. Špecializuje sa prevažne na talianske automobilky a ich úpravy vozov Ferrari sú preslávené po celom svete. V súčasnosti sa tento úpravca venuje aj iným ako talianskym automobilkám. Za zmienku rozhodne stojí ich úprava modelov Tesly alebo luxusných modelov Rolls-Royce. Teraz spoznávame Novitec McLaren Elva.

Novitec McLaren Elva

Keby séria nestačila

Štandardný model McLaren Elva automobilka predstavila koncom roka 2019. McLaren sa už dlhšiu dobu trápi s finančnými ťažkosťami a ani tento exkluzívny model ho z problémov nedostal. Samotná automobilka svoje portfólio modelov rozdeľuje na tri kategórie, Sports, Super a Ultimate. Mclaren Elva spadá rovno do tej tretej, najexkluzívnejšie kategórie. Tento retro model odkazuje na pretekárske špeciály značky zo 60. rokov, jeho dizajn je však po vzore ostatných modelov pomerne futuristický. Pôvodne model bez čelného skla bolo neskôr možné objednať aj s ochranným predným štítom. Najľahší McLaren Elva poháňa rovnaký, dvakrát prepĺňaný osemvalec s objemom 4,0 l ako brutálny model Senna. V tomto prípade produkuje výkon až 815 konských síl.

Novitec McLaren Elva

Je ešte čo upravovať?

Niektorým ľuďom príde ako hriech upravovať takto limitované auto. Veď na svete je ich len 149 kusov. Novitec to však robí s rozumom, a tak z exkluzívneho auta spravili ešte o niečo exkluzívnejšie. Komu by základný výkon nestačil, nemecká tuningová firma ho navýši na dych berúcich 919 koní. Maximálny krútiaci moment v tom prípade dosahuje hodnotu 888 Nm. Vzhľad vylepšujú nové, kované 20 a 21-palcové disky kolies. V kombinácii so športovými pružinami nevylepšujú len vzhľad, ale robia auto aj o niečo agilnejším. Nový je aj výfukový systém, ktorého tepelnú izoláciu je možné ešte vylepšiť izoláciou zlatom, ktorá dokonca prospieva životnosti.

Novitec McLaren Elva

Ešte veľkolepejší

Kombináciou navýšenia výkonu a veľmi nízkej hmotnosti dosahuje Novitec McLaren Elva veľkolepé výkony. Z 0 na 100 km/h vystrelí za 2,7 sekundy. Za necelé 4 sekundy už letí rýchlosťou cez 200 km/h a maximálka je cez 330 km/h. Samotnej karosérie sa Novitec prakticky nedotkol. Dizajn tak zostal sériový, odhliadnuc od diskov kolies. Spomínané kolesá vznikli v spolupráci s renomovaným americkým výrobcom Vossen. Samotné disky kolies je možne objednať v 72 rôznych farebných prevedeniach a dvoch rôznych povrchových úpravách.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST BMW R1250GS Adventure – ako stvorená na cestu okolo sveta
Nasledujúci článokAmerický General Motors chystá revolučnú novinku