Domov News Tesla pripravuje konkurenciu pre ID.3. Podlezie Model 2 hranicu 30.000 eur?

Tesla pripravuje konkurenciu pre ID.3. Podlezie Model 2 hranicu 30.000 eur?

Zdroj: Avarvarii

Tesla chystá nový model. Pripravované, najmenšie auto pravdepodobne ponesie názov Tesla Model 2. Stane sa z nej vstupná brána do portfólia modelov automobilky. Dokáže k elektromobilom pritiahnuť väčšie množstvo zákazníkov?

Keď sa povie slovo elektromobil, veľkému množstvu ľudí ihneď prebehne mysľou Tesla. O ekologickosti samotných elektromobilov síce môžeme viesť nekonečné debaty, avšak boom, ktorý okolo tohto typu pohonu urobila práve táto americká automobilka, sa nedá uprieť. Aktuálny základný model čoskoro nahradí nový kompaktný voz. Tesla Model 2 bude svojou cenou konkurovať autám so spaľovacími motormi. Môže tak k elektromobilite pritiahnuť ešte viac ľudí.

Tesla Model 2
Zdroj: Autocar
Polovičné náklady

Generálny riaditeľ automobilky Tesla, Elon Musk, uviedol, že pripravovaný model bude, čo sa nákladov na výrobu týka, stáť približne polovicu toho, čo doteraz najlacnejší model značky. Samozrejme, nemôžeme rátať s tým, že nový model bude stáť polovicu Modelu 3, bude však rozhodne lacnejší. Pravdepodobne sa automobilke podarí podliezť hranicu 30 000 eur, čím bude veľmi dobrou konkurenciou autám so spaľovacími motormi.

Zdroj: Carscoops
Veľké ambície

Na niektoré megalomanské výroky Elona Muska sme si už zvykli. Tento je však vysoko pravdepodobný. Generálny riaditeľ sa nechal počuť, že nový model určite presiahne produkciu všetkých doterajších modelov značky. Najmenší model má veľmi dobré predpoklady aj voči konkurencii. Podľa britského portálu Autocar bude jeho najväčším konkurentom Volkswagen ID.3. Podľa tohto portálu nový model dosiahne dojazd minimálne 402 km podľa WLTP normy, zatiaľ čo jeho nemecká konkurencia ponúka so základnou kapacitou akumulátora dojazd 426 km.

Tesla Model 2
Skica zverejnená automobilkou Tesla
Nebude chýbať ani autopilot

Hneď od začiatku bude nový model vybavený už dobre známym, plne autonómnym riadením. Jeho najnovšia verzia bude prístupná v najbližších dňoch. Dokonca na základe skúseností s touto novou verziou sa automobilka Tesla neskôr rozhodne, či bude nová Baby Tesla vôbec vybavená klasickým volantom s pedálmi tak ako ich poznáme dnes. Vozidlo oznámené na minuloročnom Battery day podľa všetkého bude na trh uvedené ešte tento kalendárny rok. Samozrejme, túto informáciu treba brať s dostatočným nadhľadom, tak ako pri modeli Cybertruck.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautocar.co.uk
Predchádzajúci článokNemecko sa v otázke zákazu spaľovákov stavia na zadné, bojuje za syntetické palivá
Nasledujúci článokHranie videohier môže mať aj pozitívny dopad na zdravie

1 COMMENT

  1. […] Povedal tiež, že všetky Tesly od modelu Cybertruck budú založené na 48-voltovej elektronickej architektúre. Nebál sa predpovedať, že ďalšia špecifikácia hnacej jednotky má obsahovať o 75 percent menej karbidu kremíka. Jej celkové náklady sa vyšplhajú na zhruba tisíc dolárov. „Nemyslíme si, že v automobilovom priemysle je niekto iný, kto je niekde blízko tejto úrovne,“ povedal. Tesla sa stále snaží vyrábať auto za polovičné náklady ako súčasný Model 3. […]

Comments are closed.