Domov News Dostane sa Hyundai N Vision 74 do výroby?

Dostane sa Hyundai N Vision 74 do výroby?

Minuloročný koncept Hyundai N Vision 74 asi nenechal chladným takmer nikoho. Aktuálne sa vyjadril viceprezident divízie Hyundai N, že by rád videl takýto kúsok aj vo výrobe. Splní sa nám tento sen?

Koncept kórejskej automobilky Hyundai s názvom N Vision 74 si získal obrovskú pozornosť a mnoho priaznivcov ihneď po minuloročnom odhalení. Unikátny automobil používajúci kombinovaný zdroj energie z batérie a vodíka sa nevyhol porovnaniu s legendárnym modelom DeLorean. Pôvodne sa tento model nemal dostať zo svojej role konceptu. Teraz však existuje šanca, že predsa len pôjde do výroby.

Snaha by bola

Americký web The Autopian mál možnosť v rámci udalosti kanadského autosalónu vyspovedať viceprezidenta divízie Hyundai N Tilla Wartenberga. Avšak práve Wartenberg sa dostal ku kladeniu otázku a smeroval ju priamo na redaktora Thomasa Hundala. Otázka znela: „Koľko by ste boli ochotní zaplatiť za produkčnú podobu konceptu N Vision 74?“ Hundal odpovedal, že za zhruba podobnú cenu akú má Chevrolet Corvette Z06.

Aby sme uviedli veci na správnu mieru, cena Corvette Z06 sa pohybuje niekde na úrovni 105 tisíc dolárov. Táto odpoveď sa Tillovi Wartenbergovi pozdávala. Skonštatoval: „Mojím osobným prianím je toto auto vyrobiť. Spočiatku ide pravdepodobne o investíciu, ale ak by sme toto auto mohli dostať do sveta a ľudia by ho kupovali, bol by som veľmi šťastný.“

Čo s realitou?

Výrok viceprezidenta a skutočnosť sa však môžu líšiť. Iskierku nádeje nám dáva fakt, že po sériovej výrobe konceptu N Vision 74 túži nielen verejnosť, ale aj vysoko postavení ľudia v rámci automobilky. Čiže nádej na výrobu tohto unikátneho automobilu s nádychom legendárneho DeLorean stále žije. Druhá strana mince však naznačuje, že drahý športový model môže byť pre značku Hyundai problém.

Bývalá hlava divízie N, Albert Biermann, tiež túžil po čistokrvnom športovom aute. Mal mať motor umiestnený uprostred, karbónové šasi a hybridný pohon. Cena mala byť vysoko nad 130 tisíc eur a dokonca prebehli aj nejaké aktivity spojené so športovým modelom. Nakoniec však vedenie automobilky projekt pozastavilo, pretože cena nezodpovedala predstavám. Biermann následne s rozhodnutím vedenia musel súhlasiť.

Snáď svetlá budúcnosť

Aká budúcnosť čaká koncept N Vision 74 zatiaľ nevieme. Otázkou zostáva, či sa nejak zmenilo uvažovanie automobilky Hyundai a či má divízia N zásadný vplyv na vývoj rozhodnutia. Ak by sa však rozhodli ísť do sériovej výroby, nás by rozhodne potešili. Každopádne treba uznať, že divízia N má pred sebou, pravdepodobne, svetlú budúcnosť. Ani oni sa nevyhnú smeru elektrifikovania modelového radu, no Wartenberg stále sľubuje od modelov s písmenkom N agilnosť a skvelý pocit zo športovej jazdy.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokRolls-Royce predstavuje Ghost inšpirovaný jantárom
Nasledujúci článokČierny duch s V8 pod kapotou odhalený