Domov News Súčasný Volkswagen Tiguan sa lúči v edícii Black Edition

Súčasný Volkswagen Tiguan sa lúči v edícii Black Edition

Nastal čas pre špeciálnu edíciu Volkswagenu Tiguan s názvom Black Edition. Súčasný Volkswagen Tiguan sa blíži ku koncu svojho životného cyklu. Aby toto obľúbené koncernové SUV získalo impulz ešte pred príchodom jeho náhrady koncom tohto roka, rozhodol sa VW ohlásiť novú verziu.

Nový model umiestnený hierarchicky až nad športovo ladený Tiguan R-Line kombinuje športový vzhľad R-Line s množstvom extra nadštandardnej výbavy. Volkswagen Tiguan Black edition má jasnú úlohu, oživiť ešte takmer končiacu generáciu tohto SUV. S rovnako tvarovaným predným nárazníkom a väčšou spodnou maskou chladiča vyzerá Black Edition podobne ako R-Line. Black Edition disponuje tmavými ozdobnými prvkami a čiernymi krytmi vonkajších spätných zrkadiel. Edíciu dopĺňa sada čiernych 20-palcových zliatinových diskov s metalickým lakom a panoramatickým strešným oknom, ktoré je tiež zahrnuté v cene.

 

Poteší bohatšia výbava

Do štandardnej výbavy nakuknú aj LED svetlomety spolu s plne digitálnym prístrojovým panelom a väčšou 9,2-palcovou obrazovkou infotainmentu. Systém je vybavený navigáciou Discover Media od Volkswagenu a nechýbajú ani ďalšie komfortné prvky, ako napríklad vyhrievanie predných sedadiel, rádio DAB a adaptívny tempomat.

Tiguan Black Edition ponúkaný s piatimi možnosťami pohonu by mal dostať cenovku o niečo vyššiu ako model R-Line. Už v základnej 1,5-litrovej verzii s benzínovým motorom poskytuje výkon 110 kW, respektíve 150 koní, pričom k dispozícii bude určite aj 2,0-litrový naftový motor s rovnakým výkonom.

 

Rozlúčka vo veľkom štýle

Neskôr sa na rad dostane aj trio možností pohonu všetkých štyroch kolies 4MOTION. Každý s 2,0-litrovým motorom. Kupujúci si môžu vybrať  štvorkolku aj s dieselom. Pôjde o koncernové motory ako ich veľmi dobre poznáme zo štandardnej ponuky Tiguanu. V prípade pohonu 4MOTION sa ponúka automatická 7-stupňová prevodovka DSG.

Nový model sa pripája k ostatným modelom SUV s označením Black Edition v portfóliu značky Volkswagen. Sem patrí napríklad aj menší T-Cross a vlajková loď Touareg. Volkswagen sa tak rozhodol rozlúčiť s aktuálnym modelom vo veľkom štýle a už teraz sa môžeme tešiť na nástupcu v novej generácii.

 

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokORLEN Unipetrol otvoril v Prahe samoobslužnú vodíkovú stanicu
Nasledujúci článokTEST MG HS v čisto spaľovacej verzii. Je lepší než Tucson?