Domov News Ford Explorer – nájde prieskumník cestu k srdciam Európanov?

Ford Explorer – nájde prieskumník cestu k srdciam Európanov?

Prvá časť elektrickej ofenzívy značky Ford v Európe má podobu kompaktného SUV, nesie legendárne meno a používa platformu od Volkswagenu.

Ford Explorer je ukážkou spojenia nemeckej techniky s americkým štýlom. Postavený je totiž na podvozkovej platforme MEB a pôjde tak o konštrukčne príbuzného modelom VW ID.4 či ID.5. Či to bude recept na úspešný reštart Fordu na európskom trhu, ukážu najbližšie mesiace. Explorer je prvým z vlny nových elektrických vozidiel značky Ford a otvára cestu k transformácii značky na starom kontinente. Nový Explorer bol skonštruovaný v Nemecku a v tejto krajine sa bude aj vyrábať, konkrétne v Kolíne nad Rýnom. Podľa Fordu má u zákazníkov bodovať najmä svojim komfortom, digitálnymi zážitkami, bezdrôtovými integráciami aplikácií a vyspelými asistenčnými systémami.

Veľká schránka medzi sedadlami

Ford Explorer poskytuje útočisko piatim cestujúcim a 470 litrom batožiny. Prístup do batožinového priestoru je bezdotykový. Ford vyzdvihuje najmä úložný priestor medzi prednými sedadlami, kam bude možné odložiť napríklad 15-palcový notebook. Nadčasovému vonkajšiemu dizajnu zodpovedá moderný interiér s prémiovými materiálmi a prvkami, ako napríklad sofistikovaný soundbar typický skôr pre koncepčné vozidlá než pre sériové rodinné automobily.

Informačno-zábavný systém SYNC Move 2 je vybavený pohyblivou 15-palcovou dotykovou obrazovkou, ktorá sa môže plynulo posúvať hore a dole podľa potreby vodiča. Zároveň ukrýva priestor na odkladanie cenností v uzamykateľnej skrinke. Priehradka na dva veľké smartfóny sa štandardne dodáva s bezdrôtovou nabíjačkou a systém SYNC Move poskytuje bezdrôtovú kompatibilitu so systémami Android Auto a Apple CarPlay.

Ford Explorer

Bohatá výbava

Explorer bude k dispozícii vo variantoch s pohonom zadných kolies aj pohonom všetkých kolies. Už v základe bude vybavený vyhrievanými prednými sedadlami a vyhrievaným volantom, masážny sedadlom vodiča, bezkľúčovým vstupom do vozidla, bezdotykovým ovládaním dverí batožinového priestoru a dvojzónovou klimatizáciou.

Explorer sa stane prvým Fordom predávaným v Európe s asistentom zmeny jazdného pruhu, ktorý dokáže vykonať automatickú zmenu jazdného pruhu aktivovaním smerovky. Chýbať nebude ani asistent bezpečného opustenia vozidla varujúci cestujúcich na blížiacich sa cyklistov.

Ford Explorer

Dobrodružstvo v reálnom svete

Ford uvádza, že akumulátor sa z 10 na 80 % nabije v priebehu 25 minút. Bližšie technické údaje zatiaľ Ford nezverejnil. Automobilka však uviedla, že na demonštráciu schopností Explorera spojí s influencerkou Lexie Alfordovou, známou ako Lexie Limitless. Je to najmladšia žena na svete, ktorá navštívila všetky krajiny sveta. Spoločne podniknú globálnu expedíciu, ktorá sa začne koncom tohto roka.

Ford Explorer

Nie je to prvá spolupráca s VW

Ford s Volkswagenom úspešne spolupracoval na viacerých automobiloch. Ranger zdieľa spoločnú techniku s Amarokom, Tourneo Connect je zase príbuzný s modelom Caddy. Explorer je pre Ford mimoriadne dôležitým modelom, pretože automobilka v Európe momentálne nezažíva dobré časy. Ruší jeden model za druhým (Mondeo, S-Max, Galaxy, Fiesta, Focus) a novinky prijíma európske publikum buď vlažne (Mustang Mach-E), alebo s nadšením, ale musí sa uspokojiť s obmedzeným počtom dovezených kusov (Ranger, Bronco).

This is the New All-Electric Explorer. This is Exploring Reinvented.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNeuveriteľné, tento traktor spaľuje kravské hov…
Nasledujúci článokSsangyong naskočil na elektrickú vlnu, predstavuje Torres EVX

1 COMMENT

Comments are closed.