Domov News Tento Mustang GT3 vám zaručene dvihne adrenalín

Tento Mustang GT3 vám zaručene dvihne adrenalín

Ford Mustang GT3 vlieva krv do žíl milovníkom veľkých a hlučných motorov. Už počas budúceho roku sa staneme svedkami štartu modelu Mustang v okruhových pretekoch vozidiel s označením GT3. Neskutočný zvuk a poctivý osemvalec si to namieri priamo na svetové okruhy.

Ford Mustang GT3 sa postupne pripravuje na svoj budúcoročný štart v okruhových pretekoch vozidiel GT3. V priebehu tohto leta sa spustí predaj novej, už siedmej generácie populárneho Mustangu. Aj preto sa ľudia z Ford Performance rozhodli priniesť ochutnávku ich ostrého okruhového špeciálu. Najdôležitejšie technické informácie si však zatiaľ nechávajú pre seba. Šepká sa však aj o štarte v Le Mans.

Nadviaže na predchodcov, ibaže o ligu vyššie

Nový model má nadviazať na bohatú pretekársku históriu značky Ford. S novým modelom však prichádza aj „prestup“ do vyššej kategórie. Minulá generácia modelu Mustang sa zúčastnila kategórie GT4, nový Mustang má namierené do triedy GT3. Na vývoji sa podieľajú ľudia z továrenskej športovej divízie Ford Performance a fotky naznačujú, že to s týmto modelom myslia vážne.

Nový Ford Mustang GT3 si svoju premiéru odkrútil v americkom Sepangu. Na tomto okruhu sa už od päťdesiatych rokov minulého storočia pravidelne konajú dnes už legendárne vytrvalostné dvanásťhodinové preteky. Ako sme už spomínali, všetky technické údaje sú zatiaľ tajné, keďže konkurencia nikdy nespí a Ford by nerád zverejnil niečo, čo by ich v tuhom boji mohlo znevýhodňovať.

Dark Horse ako základ

Základ Mustangu GT3 nájdeme vo vrcholnej verzii civilného Mustangu s označením Dark Horse. Ford, mimochodom, počas minuloročnej premiéry poznamenal, že plánuje celkovo až šesť pretekárskych verzií modelu Mustang. Model GT3 prezrádza najmä veľký zadný spojler. O poriadnu porciu prítlaku sa okrem neho budú starať aj viaceré aerodynamické prvky. Medzi ne patria predný splitter a výrazný zadný difúzor.

Ako to už v dnešnom svete motoršportu býva, nesmie chýbať karbón. Koncovky výfuku by ste márne hľadali vyčnievať zo zadného nárazníku. Tie si svoje miesto totiž našli v prahoch pod dverami. Nová generácia modelu Mustang si už čoskoro nájde svojich prvých majiteľov aj u nás. No na premiéru modelu s označením GT3 si ešte zopár mesiacov počkáme. Plány sú veľké, GT3 si vyskúša aj slávny okruh Le Mans. A pre tých menej náročných Ford plánuje aj verziu o level nižšie s označením GT4.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.3 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJGaraz.cz
Predchádzajúci článokToto elektrické SUV má najdlhší dojazd v Európe, BMW aj Tesla len tíško závidia
Nasledujúci článokPrebaľovací pult, detská pestúnka či úložný organizér. Alfa Romeo zbavuje rodičov stresu

1 COMMENT

Comments are closed.