Domov News Toto nie je 1. apríl, BYD Yangwang U9 dokáže skákať a jazdiť...

Toto nie je 1. apríl, BYD Yangwang U9 dokáže skákať a jazdiť po troch kolesách

Spoločnosť BYD (Build Your Dreams) je jedným z najväčších výrobcov elektrických vozidiel na svete, ktorý rýchlo expanduje na domácom čínskom trhu, ale napríklad aj na tom európskom. Aby si spoločnosť BYD udržala náskok pred konkurenciou, predviedla nové aktívne technológie podvozka a odpruženia s neuveriteľnými schopnosťami, ktoré ďaleko presahujú štandardné požiadavky na funkciu týchto častí automobilu.

Prvý klip pochádza z javiska, kde BYD demonštroval schopnosti najnovšieho športového vozidla Yangwang U9. Automobil všetkými štyrmi kolesami na mieste vyskočil do vzduchu pomocou kinetickej sily odpruženia DiSus-X. To poskytuje bezprecedentnú kontrolu priečnych, pozdĺžnych a vertikálnych pohybov v podvozku a zavesení kolies, hoci v aktuálnych tlačových informáciách BYD zatiaľ chýba viac podrobností o tomto systéme.

BYD Yangwang U9

Systém DiSus – X

Vieme iba to, že systém sa skladá z inteligentného systému ovládania tlmičov (DiSus-C – upravuje tlmenie ovládaním solenoidového ventilu tlmiča, čím umožňuje výrazné zlepšenie jazdného komfortu v porovnaní s vozidlami s pasívnym odpružením), inteligentného systému riadenia vzduchového telesa (DiSus-A – podobne ako mnohé iné vzduchové odpruženia ponúka rozsah nastavení až 150 mm, pričom ponúka 12 rôznych výškových režimov vrátane automatického v závislosti od rýchlosti jazdy) a inteligentného hydraulického riadiaceho systému karosérie (DiSus-P – riadi prívod oleja do tlmiča, ventil nastavenia tlmenia a ventil nastavenia tuhosti, aby sa dosiahlo dynamické nastavenie ovládania karosérie, pri prudkom zrýchľovaní a spomaľovaní dokáže poskytnúť okamžité zvýšenie tuhosti o 200 % a umožňuje nastaviteľné odpruženie v rozsahu až do 200 mm, čím dokáže zdvihnúť každé koleso nezávisle alebo všetky štyri súčasne).

Zvládne jazdiť aj s tromi kolesami

Druhá demonštrácia prišla vo forme videa zverejneného na Twitterovom účte BYD Global zobrazujúceho Yangwang U9, ktorý sa ženie vpred neurčitou rýchlosťou, no dynamická kamera otáčajúca sa okolo auta napokon odhalí, že vozidlu chýba pravé predné koleso. Toto ukazuje schopnosť odpruženia DiSus-X vyrovnávať karosériu a to, akú kontrolu má systém nad každým kolesom vozidla.

Uvedené demonštrácie zachádzajú do extrémnych schopností nového podvozka, avšak tento systém má v skutočnosti minimalizovať riziko prevrátenia a, samozrejme, radikálne zvýšiť komfort posádky pri prejazdoch nerovností, prudkom zrýchlení či brzdení. Nový systém DiSus je vybavený množstvom technológií snímania s pokročilou inteligenciou spájajúcou systematický prístup k vertikálnemu pohybu, čo si teda bežne s automobilmi nespájame.

BYD Yangwang U9 má štyri motory, z 0 na 100 km/h zrýchli za 2 sekundy a stáť bude približne 150 000 dolárov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠkoda Slavia dostala päť hviezd v Global NCAP
Nasledujúci článokForce Citiline je 10-miestne SUV s bubnovými brzdami a výkonom 90 koní