Domov Lifestyle Ďalšie LEGO, ktoré musíte mať: postavte si Le Mans špeciál Peugeot 9X8

Ďalšie LEGO, ktoré musíte mať: postavte si Le Mans špeciál Peugeot 9X8

Automobiloví nadšenci a milovníci stavebnice LEGO – privítajte hybridné hyperauto LEGO Technic Peugeot 9X8 24H Le Mans.

V rámci vzájomnej spolupráce vytvorili dizajnérske tímy spoločností LEGO Group a Peugeot Sport precíznu verziu pretekárskeho hyperauta 9X8 v mierke 1:10. Od elegantnej siluety až po limetkové záblesky na vzhľade, tento nový model LEGO Technic oživuje pôvab modelu 9X8. Ten demonštruje snahu francúzskej značky o elektrifikáciu a stelesňuje jej chuť pre konkurenciu na najvyššej úrovni.

LEGO Peugeot 9X8

Dôraz na detaily

Elektricky poháňaná 7-stupňová prevodovka hyperauta s pohonom všetkých kolies bola v presnej mierke replikovaná do stavebnice, ktorá má taktiež jedinečné dvere, hybridný pohonný systém, odpruženie aj elegantný profil. Vzrušenie z pretekania zachytávajú aj ďalšie detaily ako napríklad motor V6 či svetelné prvky svietiace v tme.

Kasper René Hansen, dizajnér spoločnosti LEGO Group, o 1 775-dielnej stavebnici povedal: „Naše dve značky sa spojili, aby vytvorili produkt, ktorý oslavuje novú éru hybridných pretekov a inžinierstva. Vytvorenie tvarov a detailov takého elegantného auta pomocou prvkov LEGO Technic nebolo jednoduché, ale bolo mi cťou kreatívne spolupracovať s tímom Peugeot TotalEnergies na tomto vozidle a som hrdý na to, že sme spoločne dokázali postaviť hyperauto v podobe LEGO Technic.“

Rok trvajúci vývoj

Olivier Jansonnie, technický riaditeľ Peugeot Sport, dodáva: „Naša technická spolupráca so spoločnosťou LEGO Group sa začala v januári 2022, 5 mesiacov pred odhalením modelu Peugeot 9X8. Trvalo jeden rok, kým sme projekt plne vyvinuli s technickým a dizajnérskym tímom, čo nám umožnilo priamo transponovať technické detaily Peugeot 9X8 do modelu LEGO Technic. Pre obe značky bolo veľmi dôležité vytvoriť model, ktorý je čo najrealistickejší. Tímy Peugeot, Peugeot Sport a LEGO mali množstvo stretnutí o vývoji odpružených a hybridných systémov, ktoré sa nedajú replikovať z fotografií. Ďakujeme spoločnosti LEGO Group za tento projekt, sme veľmi hrdí a ohromení konečným výsledkom, ktorý je viac, než sme si dokázali predstaviť.“

LEGO Peugeot 9X8

Tento najnovší prírastok do série LEGO Technic meria viac ako 13 cm na výšku, 22 cm na šírku a dlhý je presne 50 cm. LEGO verzia modelu pretekárskeho auta bola odhalená na prvých pretekoch majstrovstiev Európy FIA v Portugalsku pred skutočným vozidlom, ktoré vyrazilo na trate v rámci prípravy na svoje dlho očakávané vystúpenie na 24-hodinových pretekoch Le Mans, ktoré sa uskutočnia 10. až 11. júna. Do predaja vstúpi 1. mája, odporúčaná predajná cena stavebnice je 199,99 €.

LEGO Peugeot 9X8

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPonuka ojazdených áut na trhu stúpa, ceny klesajú
Nasledujúci článokMazda 3 dostane facelift, zmeny sa udejú v interiéri