Domov Elektromobilita Značka, o ktorej ste nikdy nepočuli. Laffite Automobili predstavila tri nové modely

Značka, o ktorej ste nikdy nepočuli. Laffite Automobili predstavila tri nové modely

Nová talianska automobilka Laffite Automobili prišla, aby zaujala svojich potenciálnych záujemcov na trhu s exkluzívnymi športovými automobilmi. A keďže ide o poriadnu ofenzívu novej talianskej značky, nepredstavila jeden model, ale rovno tri.

Spoločnosť Laffite Automobili založili Pascal Cohen a Bruno Laffite. Bruno je synovec bývalého pretekára F1 Jacquesa Laffita. Spoločnosť sa rozhodla, že spustí svoju ofenzívu rovno tromi modelmi. A keďže ide o modely jednej značky, spája ich viacero faktorov. Na ich dizajne sa podieľala známa talianska spoločnosť GFG Style. Táto spoločnosť patrí svetoznámemu dizajnérovi Giorgettovi Giugiarovi a jeho synovi Fabriziovi.

Pretekársky špeciál aj na bežné cesty

Pod pojmom ofenzíva si však nepredstavujte desiatky tisíc vyrobených kusov. Spoločnosť sa chce špecializovať na malosériovú výrobu elektrických vozidiel. Počítajú, že každý z modelov vyrobia v zhruba 24-26 kusoch. Všetko bude záležať na konkrétnom modeli. Prvý model nesie označenie LM1. Ako už viacerí z vás šípia, tento model pripomína špeciálne modely pre Le Mans. Aj napriek tomu, že LM1 je stavaný primárne na okruhovú zábavu, má dostať legalizáciu aj do bežnej cestnej premávky.

Maximálny výkon tohto stroja sa dostane na úroveň 858 kW, čo je 1 167 koní a najvyšší krútiaci moment dosiahne monštruóznych 1 600 Nm. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne pod 2 sekundy. Pri hmotnosti 1 650 kilogramov prejde na jedno nabitie 410 km. Model LM1 dostane aj zaujímavé prvky, ako napríklad radenie pádlami pod volantom či reproduktor, ktorý má vydávať zvuky rozličných automobilov.

Crossover aj dvojmiestny športiak  

Druhý model nesie názov Barchetta. Ide o dvojmiestny športový automobil s pomerne zaujímavým dizajnom. Z trojice predstavených modelov je výkonovo najslabší, má „iba“ 430 kW a krútiaci moment na úrovni 990 Nm. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h by mal zvládnuť za 3,5 sekundy a na jedno nabitie zvládne prejsť pomerne slušných 390 kilometrov.

Posledným členom partie je model s názvom Atrax. Ide o niečo ako crossover s nádychom superšportu. Tento model by mal byť k dispozícii v dvoch verziách. Jedna z nich je viac off-roadová, druhá určená viac na bežné cesty. V prípade modelu Atrax sa výkon pohybuje na rovnakej úrovni ako model LM1. Teda pre zopakovanie 858 kW, 1 167 koní. Krútiaci moment však smeruje do bláznivých čísel a dosahuje hodnoty až 2 500 Nm.

Ak máte 2 milióny nazvyš…

Model Atrax by mal vážiť 2,2 tony a na jedno nabitie prejde niečo cez 400 km. Maximálna rýchlosť sa zastaví na 240 km/h a zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne Atrax za 3,8 sekundy. Spoločnosť Laffite Automobili láka aj na rýchlosť nabíjania. To by malo dosiahnuť výkon až 350 kW. Cenovky všetkých modelov zatiaľ ešte nepoznáme, no v prípade model Atrax sa šušká o cifre na úrovni 1,7 milióna eur. A práve model Atrax sa dostane ako prvý ku svojim majiteľom. Očakáva sa, že prvé kusy dorazia už na jar budúceho roka.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokČínsky trh ignoruje japonské elektromobily, ich predaj je žalostný
Nasledujúci článokTEST Jeep Compass e-Hybrid – aj ty, Brutus?