Domov News Škoda Enyaq Coupé Respectline je oslavou jedinečnosti každého človeka

Škoda Enyaq Coupé Respectline je oslavou jedinečnosti každého človeka

Škoda Auto predstavuje Enyaq Coupé Respectline, vozidlo charakterizované osobitými dizajnovými prvkami exteriéru i interiéru, ktorého účelom je poukázať na dôležitosť ochrany ľudských práv, úcty ku všetkým ľuďom a k životnému prostrediu.

Jeho zmyslom je podpora rovného a spravodlivého prístupu ku každému, bez ohľadu na pôvod, národnosť, vek, pohlavie, vyznanie, sexuálnu orientáciu, rodovú identitu či ďalšie rozdiely. Škoda Enyaq Coupé Respectline vznikol ako kolektívne dielo zamestnancov spoločnosti Škoda Auto z rôznych oddelení a prvýkrát ho bude možné verejne vidieť na Open Air koncerte Českej filharmónie 21. júna. Ďalej sa objaví aj na Pride Business Fore či na Prague Pride Festivale a ďalších letných akciách v Česku aj v zahraničí.

„Témy rovnakého prístupu, rozmanitosti a inklúzie získali počas posledných rokov na význame, čo je dôležitá správa tak pre jednotlivcov, ako aj celú spoločnosť. Rešpektovanie jeden druhého a úcta k jedinečnosti každého človeka je prvý predpoklad pre vzájomné porozumenie, a to vedie k mnohým ďalším pozitívnym hodnotám, či už v oblasti medziľudských vzťahov, vo firemnej kultúre alebo dokonca vo zvýšení výkonnosti jednotlivých tímov aj celých podnikov. Je skvelé, že tieto hodnoty sa nám v spolupráci s kolegami z ďalších oddelení podarilo prevteliť do vozidla Škoda Enyaq Coupé Respectline a verím, že jeho posolstvo osloví čo najviac ľudí,“ povedala Martina Zimmermann, odborná koordinátorka diverzity v Škoda Auto.

Enyaq Coupé Respectline

„Myšlienka vozidla oslavujúceho diverzitu sa zrodila vlani, keď som prišiel s nápadom dať podsvietenej maske Crystal Face farby dúhy, a táto fotografia sa pre nás stala symbolom diverzity už v roku 2022. Návrh projektu Respectline sme v Škoda Auto dokázali zrealizovať počas rekordných troch mesiacov, tým ale naša práca nekončí. Podpora ľudských práv je kontinuálny proces a ako taký si vyžaduje vytrvalosť. Preto už teraz premýšľame, aké budú naše ďalšie kroky v tejto oblasti,“ hovorí Petr Kavrentzis, odborný koordinátor pre novinárske vozidlá v spoločnosti Škoda Auto.

Krištáľ s logom Respectline na volante

„Práca na tomto projekte v sebe spája ako spoločenskú, tak aj tvorivú zodpovednosť. Motív dúhy ako symbolu rozmanitosti je na vozidle stvárnený prostredníctvom hodnôt dizajnu typického pre Škoda Auto. Vzájomne poskladané trojuholníky sú vizuálne atraktívne a umocňujú ostro rezané tvary vozidla, zatiaľ čo prelínajúce sa geometrické tvary akoby plynuli po karosérii, čím vyvolávajú dojem rýchlosti a pohybu. Aby aj interiér odrážal účel vozidla, boli farby a materiály zámerne ponechané decentné, ale napriek tomu nesú silné posolstvo. Ide o razené prvky na sedadlách, krištáľovo brúsené logo Respectline na volante, dúhové ambientné osvetlenie a matný lak na prahoch,“ dodáva Stefan Webelhorst, dizajnér farieb a výbavy.

Na podobe vozidla sa podieľala rada zamestnancov automobilky z rôznych oblastí – Technického vývoja, Výroby a logistiky či oblasti Ľudia a kultúra, pričom celý projekt bol vedený tímom Komunikácie. Na pôvodnú bielu farbu boli nanesené farebné elementy tak, že vytvárajú farebný prechod v nespočetných odtieňoch. Dúhové tóny obsahuje aj podsvietená maska ​​Crystal Face. Zvislé lamely a horizontálnu linku masky osvetľuje 131 bielych a farebných diód. V interiéri aj na exteriéri sa nachádza samostatne vytvorené logo Respectline. Napríklad na volante je zasadený krištáľ s logom Respectline od tradičnej českej sklárskej spoločnosti Preciosa.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2.7 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokZverejnili trailer z The Grand Tour nakrúcanom na Slovensku, puknete od smiechu
Nasledujúci článokMuž počas 10 rokov zaplatil na pokutách za rýchlosť 280-tisíc eur