Domov News Fernando Alonso predáva svoje unikátne Ferrari Enzo

Fernando Alonso predáva svoje unikátne Ferrari Enzo

Zdroj: Monaco Car Auctions

Fernando Alonso sa rozhodol, že sa zbaví svojho špeciálneho kúsku z čias, kedy ešte jazdil za taliansku stajňu. Toto Ferrari Enzo mu vyrobili v podstate na mieru. Teraz pravdepodobne toto auto zmení majiteľa a ten, kto sa rozhodne zainvestovať, si musí pripraviť pekný balík peňazí.

Fernando Alonso, dvojnásobný majster sveta v seriáli F1, aktuálne jazdí za Aston Martin. V dobách minulých však hájil aj farby rýdzo červené. V čase, keď jazdil za Ferrari, sa mu naskytla možnosť získať model Enzo, ktoré však nie je iba takým obyčajným kúskom. Vo svojej zbierke má Fernando určite viacero skvostov, no toto Enzo si už čoskoro nájde svojho nového majiteľa.

Dôvod predaja – kapacitné dôvody?

Dôvodom predaja asi nebudú rodinné dôvody, ale fakt, že Alonso si chce urobiť miesto pre svoj Aston Martin Valkyrie. To už znie ako celkom pádny dôvod na predaj. Ak by ste sa rozhodli overiť si počet najazdených kilometrov, ukáže vám cifru nižšiu ako 5 tisíc. Presnejšie toto Enzo najazdilo iba 4 800 kilometrov a disponuje certifikátom autentickosti od Ferrari Classiche.

Alonsova kariéra spojená s Ferrari začala v roku 2010 a skončila o 4 sezóny neskôr. Enzo sa však vyrábalo v rokoch 2002 až 2004. V tomto prípade ide o dodatočne a na zákazku vyrobený kúsok. O tom svedčí aj údaj dátumu výroby, ktorý ukazuje na rok 2011. V tej dobe si ešte v Maranelle pravdepodobne mysleli, že takýto darček im pomôže k vytúženému titulu, to sa však nestalo skutočnosťou. Alonso získal svoje dva majstrovské tituly ešte s Renaultom v rokoch 2005 a 2006.

Slušná porcia výkonu a neskutočná cena

Toto Enzo má pod kapotou atmosférický motor s objemom 6,3 litra. Dvanásť valcov a výkon 660 koní. Slušné, nie? Celý výkon je prenášaný prostredníctvom 6-stupňovej robotizovanej manuálnej prevodovky na zadnú nápravu. Zrýchlenie z 0 na 100 kilometrov za hodinu zvládne zhruba za 3,65 sekundy a maximálna rýchlosť dosiahne hodnotu 355 km/h.

Aktuálne sa cena bežného Enza pohybuje na úrovni 1 milióna dolárov. V tomto prípade hrá svoju rolu na cene aj fakt, kto je jeho majiteľom. Práve vďaka tomu sa tomuto kúsku odhaduje ďaleko vyššia cena ako v prípade „bežného“ Enza. Odhady hovoria, že by sa cena mohla pohybovať okolo 5 miliónov dolárov.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNávrat ako hrom! Ferrari vyhralo 24h Le Mans 2023
Nasledujúci článokAston Martin pripravuje elektromobil aj nové spaľováky