Domov News Pokojný spánok Peugeotu 408 sa skončil. Renault predstavil krásny Rafale

Pokojný spánok Peugeotu 408 sa skončil. Renault predstavil krásny Rafale

Foto: Renault

Žiadny Austral Coupé, ale vlastná identita s osobitným dizajnom. Na jar 2024 vypustí Renault na cesty svoju novú vlajkovú loď s názvom Rafale.

Pokiaľ vás zaujíma, ako prišla táto novinka k svojmu názvu, prečítajte si náš starší článok. Renault Rafale je dlhý 4,72 metra, široký 1,86 metra a vysoký 1,61 metra. Rázvor 2,74 metra je na centimeter rovnaký ako v prípade modelu Espace. Pod dizajnom je podpísaný Gilles Vidal, ktorý sa prezentoval najprv konceptom Scenic Vision z roku 2022 a na sériovom Renaulte sme jeho prácu mohli prvýkrát zaznamenať v prípade faceliftu Clia. Masku chladiča tvorí množstvo malých 3D diamantov a pri vývoji tohto prvku asistovala dizajnérov aj umelá inteligencia. Rafale preberá aj poznávací znak nových Renaultov, s ktorým prvý raz prišlo faceliftované Clio – LED svetlá v tvare polovičného kosoštvorca odkazujúceho na znak Renaultu. Rafale bude k dispozícii v 5 farbách karosérie.

Automobil je postavený na aliančnej platforme CMF-CD a používa vzadu viacprvkovú nápravu s riadením zadných kolies 4CONTROL. Priemer otáčania je preto len 10,4 metra. Na pohon budú slúžiť hybridné pohonné jednotky. Základom sa stane trojvalcový full-hybrid s výkonom 200 koní, udávanou priemernou spotrebou 4,7 l/100 km a teoretickým dojazdom 1100 km. Alternatívou bude 300-koňový plug-in hybrid s pohonom všetkých kolies.

Podobne ako Espace, aj Rafale dostane obrovské panoramatické strešné okno. Kým exteriér sa od modelu Austral radikálne líši, v kabíne nájdeme spoločných prvkov oveľa viac. Pozornosť vodiča sa bude sústreďovať na volant s virtuálnym kokpitom a 12,3-palcovú vertikálnu obrazovku multimediálneho systému. Čo sa týka batožinového priestoru, v základnom, päťsedadlovom usporiadaní ponúkne Rafale až 647 litrov.

Článok budeme aktualizovať.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hodnotení 9

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNový VW Tiguan odhalil interiér. Dostane techniku z Cayenne?
Nasledujúci článokNio ET5 Touring čoskoro v Európe, jeho ambasádorom je Stig