Domov Elektromobilita Caterham Project V je ultraľahký zábavný elektromobil

Caterham Project V je ultraľahký zábavný elektromobil

Britská spoločnosť Caterham nám aktuálne ponúkla celkom zaujímavý nový pohľad na svoj pripravovaný Project V. V prípade tohto modelu ide o elektrické športové auto, ktoré znamená radikálny odklon od radu tradičných modelov britskej značky, ktoré možno v našich zemepisných šírkach až tak známe nie sú.

Spoločnosť Caterham však stále neodhalila úplne všetko a chystá si plnohodnotné odhalenie modelu Project V na neskôr. Temná ukážka ukazuje prednú časť auta s bočnými LED svetlami a naklonenou kapotou s dizajnom véčkovej konštrukcie. K dispozícii máme ešte pohľad z profilu vozidla. Na obrázku nižšie môžeme vidieť dvojdverové kupé so zaobleným profilom a výraznými podbehmi kolies. Ide o automobil s proporciami ako zo starej školy. Tvarovo rozhodne pripomína populárny model Ferrari Dino 206.

Ľahký, zábavný a zameraný na vodiča

Projekt V vytvoril hlavný dizajnér Anthony Jannarelly. Ide o meno, ktoré možno poznáte z jeho retro športového auta Design-1. Caterham sa spojil s legendárnou spoločnosťou Italdesign a samotný prototyp automobilu sa aj vyrába v sídle talianskej firmy v Turíne. Ako súčasť uvedenia súrodenca modelu V, plne elektrického EV Seven, v máji generálny riaditeľ Caterhamu Bob Laishley povedal: „Akýkoľvek budúci model EV, ktorý vyrábame, musí byť verný DNA Caterhamu. To znamená ľahký, zábavný a zameraný na vodiča.”

Súperov pre nový výtvor britského Caterhamu asi v dnešnej dobe nájdeme málo. Budúcnosť plne elektrického športového vozidla Alpine (predbežne s konceptom E-ternite) už poznamenali isté trhliny, keď spoločnosť oznámila, že napokon nebude spolupracovať na vývoji a výrobe tohto modelu so spoločnosťou Lotus. Stále zostáva pomerne dosť času, presnejšie niekoľko rokov, kým uvidíme napríklad nové Porsche Cayman alebo model Boxster v plne elektrickom prevedení.

Caterham EV Seven
Pohon stále otázny

Elektromobil od Caterhamu má rozhodne potenciál niečo dosiahnuť. V prípade Project V pôjde o jedno z najľahších elektrických športových áut na trhu. Stále však nemôžeme povedať s istotou, že dostane identický elektrický motor ako v prípade modelu Seven. Tento elektromotor disponuje výkonom 240 koní. Model Seven dostane aj 40 kWh využiteľnú batériu, ktorá pochádza od spoločnosti Swindon Powertrain Ltd., čas ukáže, či sa ocitne aj v modeli Project V. Caterham plánuje predstaviť ich Project V na Festivale rýchlosti v britskom Goodwoode.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokInštruktor z BMW roztrieskal XM Red Label. Chcel predbehnúť Lamborghini
Nasledujúci článokSlováci si čoraz častejšie kupujú jazdené kombi na úver