Domov Elektromobilita Ford Mustang a rally, myslia to vážne?

Ford Mustang a rally, myslia to vážne?

Elektrický Ford Mustang Mach-E možno nie je zrovna tým úplne prvým automobilom, ktoré vám zíde na um, keď sa spomenie slovo rally. Tento jednoznačný fakt však Fordu nezabráni v tom, aby postavil verziu svojho plne elektrického SUV zameranú na jazdu mimo spevnenej cesty, niečo na štýl rally špeciálu.

Ford s názvom Mustang Mach-E Rally zaujal jasné stanovisko, že sa chystá na trh uviesť divoký off-road a spustiť jeho výrobu. Prvé kusy by sa mali začať predávať už koncom tohto roka a rally tak dostane elektrický náboj.

Základ v štvorkolke

Očakáva sa, že špeciálna verzia „Rally“ nájde svoj základ skôr vo verzii Mustang Mach-E s pohonom všetkých kolies Extended Range AWD než na vrcholnom modeli s označením GT. To by tým pádom malo znamenať, že celkový výkon špeciálu by mal dosiahnuť 346 koní. Hnané budú v tomto prípade obe nápravy a o dostatok energie na jazdu sa postará akumulátor s kapacitou 91 kWh.

Ford Mustang Mach-E Rally sa určite bude cítiť ako doma na rýchlostnej skúške. Spolu s uzavretou maskou chladiča nájdeme vpredu nový predný nárazník s integrovaným splitterom, nesmie chýbať ani ťažné oko a pre prípadné zlé podmienky na rýchlostnej skúške poslúžia prídavné hmlové svetlomety.

Prezentácia v Goodwoode

Terénny špeciál musí mať vo výbave aj robustné terénne pneumatiky a úplne na mieru vyrobené zliatinové disky. Svetlá výška sa príliš nelíši od štandardného modelu, aj keď vylepšené odpruženie a tlmenie určite zaujme. Vzadu nájdeme obrovský spojler inšpirovaný modelmi WRC a na poriadnom rally aute nesmú chýbať ani vysoké blatníky.

Ford chcel rozhodne ukázať, že to s týmto rally modelom myslí vážne. Aj preto sa rozhodol odprezentovať Mustang Mach-E Rally na nedávno skončenom Goodwood Festival of Speed. Za jeho volant sa preto posadil známy jazdec Ott Tanak, bývalý majster sveta v rally. Možno sa čoskoro dočkáme Mustangu aj v seriáli WRC.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMercedes-Benz triedy E – po sedane prichádza aj kombi
Nasledujúci článokSlováci čoraz viac kupujú jazdené elektromobily