Domov Lifestyle Nissan GT-R Nismo GT3 z filmu Gran Turismo mieri do aukcie

Nissan GT-R Nismo GT3 z filmu Gran Turismo mieri do aukcie

Nissan GT-R je dlhodobo modlou všetkých nadšencov superšportových vozidiel. Nie iba vďaka jeho cene, ale aj vďaka možným softvérovým úpravám. Niet teda divu, že si ho producenti filmu Gran Turismo vybrali za hlavného hrdinu.

Film je nakrútený podľa skutočných udalostí a rozpráva príbeh Janna Mardenborougha. Ten začal svoju kariéru profesionálneho britského pretekára hraním videohier. Ak ste fanúšikom závodnej série Gran Turismo a zaujíma vás príbeh, ako sa z hráča stane ozajstný pretekár, neváhajte ísť na aktuálnu rovnomennú novinku do kín. My už svoju predpremiéru máme za sebou. Oficiálne sa film Gran Turismo, ktorý sa natáčal aj na Slovensku, divákom predstaví od 11. augusta. Ak sa však chcete dostať ešte viac do deja, Sony ponúka unikátnu príležitosť. Kúpiť môžete jedno z vozidiel Nissan GT-R Nismo GT3, ktoré sa vo filme predstavilo.

Tento konkrétny kus vlastni Darren Cox, ktorý je samotným tvorcom konceptu GT Academy. Práve na tejto akadémii je film založený. Nissan GT-R hrá vo filme hlavnú úlohu a je badateľné takmer v každom obraze a stojí aj za úspechom Brita Mardenborougha. Toho stvárňuje Archie Madekwe. Aj samotný Mardenborough sa zúčastnil natáčania a pri niektorých scénach sedel za volantom a správal sa ako v skutočnom živote.

Bude ďalej pretekať?

Nissan GT-R s veľmi zaujímavou históriou bude dražený pod záštitou Silverstone Auctions už 25. augusta. Odhadovaná maximálna vydražená suma sa pohybuje v rozmedzí 265.000 až 325.000 €. Zaujímavosťou je aj nedávny predaj aukčného domu, konkrétne teda dražba vozidla TVR Cebera Speed 12, ktoré sa taktiež ukázalo v hre Gran Turismo. Nissan GT-R Nismo GT3 sa bude predávať iba 2 týždne po celosvetovej premiére a vozidlo je v stave schopné odjazdiť akékoľvek preteky.

Ak teda nemáte čo na práci, 25. augusta si môžete urobiť výlet do legendárneho Silverstone a môžete sa zúčastniť aukcie tohto zaujímavého kúsku. Technické parametre upraveného Nissanu GT-R, žiaľ, zverejnené neboli. Základom zrejme bude 3,8-litrový bi-turbo šesťvalec naladený na 405 kW/550 koní.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Subaru Outback – zreje ako víno, alebo skyslo ako mlieko?
Nasledujúci článokNajobľúbenejším autom Slovákov je Škoda Octavia