Domov News Modernizované Porsche 911. EDIT g11 priamo z Prahy

Modernizované Porsche 911. EDIT g11 priamo z Prahy

Vo svete naberá pojem restomod na popularite. Priamo z Prahy k nám prichádza EDIT g11, oproti väčšine restomodov sa však niečim líši.

Pravdepodobne si väčšina z vás spomína na novodobú Škodu 110R. Toto auto vzniklo v spolupráci bratov Hoffmanovcov a Petra Novague. Práve posledný menovaný sa opäť prihlásil o slovo svojim najnovším počinom. Restomod EDIT g11 k nám prichádza priamo z Prahy, avšak oproti ostatným restomodom sa jeho predloha považuje za pomerne moderné auto.

EDIT g11
Skutočne mechanický zážitok. 

Ako základ pre tento restomod poslúžilo Porsche 911, generácie 997. Aj keď model vyrábaný v rokoch 2005-2013 na prvý pohľad nevyzerá ako ideálny adept na reinkarnáciu, Petr Novague to vidí inak. Šiesta generácia obľúbeného športiaku je podľa neho posledným modelom značky so skutočným mechanickým zážitkom a to vďaka mechanickému riadeniu. EDIT Automotive má v pláne vyrobiť 99 kusov tejto exkluzity a každý exemplár poskytuje čisté spojenie medzi vodičom a strojom.

EDIT g11
Postavia ho od nuly.

Tento restomod začína širokou karosériou Porsche 911 997. Motor umiestnený vzadu je dobre známy, atmosférický šesť valec o objeme 3,6 alebo 3,8 litra. Tieto motory produkujú výkon od 325 do 400 konských síl. Vo firme EDIT Automotive každý motor rozoberú, vymenia opotrebované komponenty a poskladajú späť. Menšie úpravy ako ložiská IMS a vložky valcov z nehrdzavejúcej ocele sú samozrejmosťou. Okrem vylepšení motora za veľmi mastnú sumu dostanete aj vylepšený interiér s prémiovými materiálmi. EDIT g11 si však zachováva všetku výbavu originálneho modelu ako napríklad klimatizáciu, vyhrievané sedadlá alebo kontrolu trakcie. Na želanie vám však namontujú aj nabíjačku telefónu alebo Bluetooth pripojenie.

Decentná obnova.

Exteriér vozu pôsobí na prvý pohľad pomerne decentne. Predný aj zadný nárazník sú doplnené doplnkami z uhlíkových vlákien, pričom čerpá inšpiráciu z pôvodného Butziho Porsche 911, so zadnými svetlami umiestnenými blízko pri zemi. Pôvodné odpruženie bolo nahradené nastaviteľnými tlmičmi Öhlins. Ďalšími zmenami sú skrátenie radenie, výkonnejší výfukový systém, kované disky kolies a predné brzdy z modelu GT3 so strmeňmi Brembo. Na želanie môžete mať aj karbón-keramické brzdy alebo diferenciál s obmedzenou svornosťou.

EDIT g11
Individuálny prístup.

Za približne 170 000 eur, ktoré vás táto hračka bude stáť dostanete maximálne prvotriedny prístup. Pre dotiahnutie vášho auta k dokonalosti vám bude po celý čas konfigurácie asistovať samotný Petr Novague.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJhttps://www.edit-automotive.com/
Predchádzajúci článokHomologizovaný Mercedes-Benz CLK LM mieri do aukcie a môže byť váš
Nasledujúci článokRecenzia: Film Gran Turismo potešil aj sklamal