Domov Elektromobilita Pick-up budúcnosti. Fisker Alaska s dojazdom 547 km

Pick-up budúcnosti. Fisker Alaska s dojazdom 547 km

Inovatívny, nekonvenčný a multifunkčný. Týmito slovami automobilka špecifikovala svoj nový elektrický pick-up Fisker Alaska. 

Malá automobilka pochádzajúca zo slnečnej Kalifornie, špecializujúca sa výhradne na elektromobily, začiatkom mesiaca poodhalila svoje tri nové modely. Detailnejšie sa teraz pozrieme na druhý z nich, Fisker Alaska, ktorý naplnil špekulácie a spoznávame tak elektrický pick-up s dojazdom až 547 kilometrov.

Fisker Alaska

Chce byť najlepší

Zakladateľ spoločnosti, Henrik Fisker, sa nechal počuť, že novo predstavený model narúša konvencie a to tak, že nezapadá do žiadneho existujúceho segmentu. Novinka disponuje vlastnosťami pick-upu strednej veľkosti, avšak ponúka možnosti pick-upov plných rozmerov. Za všetko vďačí inováciám v priestoroch zadnej úložnej plochy, tzv. korby. Ďalšou doménou sú jazdné vlastnosti, ktoré vyhovejú tým najnáročnejším zákazníkom. Okrem vlastností, ktoré sa očakávajú od auta s takýmto typom karosérie, výrobca sľubuje aj športovú ovládateľnosť a jazdnú dynamiku v kombinácii s komfortom luxusného SUV.

Fisker Alaska

Najľahší a najudržateľnejší

Vďaka modifikovanej platforme FM31 z modelu Ocean je Alaska podľa CEO najľahší pick-up na svete. Novinka sa objaví na trhu s dvoma kapacitami akumulátora. Slabšia verzia ponúka 75 kWh batériu, pričom odhadovaný dojazd je udávaný na hranici 370 kilometrov. Silnejšia verzia, s kapacitou 113 kWh, udáva dojazd až 547 kilometrov. V závislosti od vami zvolenej konfigurácie sa odvíja aj zrýchlenie z 0 na 100 km/h. Výrobca udáva hodnoty od 3,9 do 7,2 sekundy.

Fisker Alaska

Houdini

Pravdepodobne najväčším lákadlom je tzv. Houdini nakladacia korba. Jej špecifikom je to, že ju môžete predĺžiť z pôvodných 1,37 metra až na 2,8 metra. Dosiahnete to sklopením priečky, ktorá oddeľuje kabínu od úložného priestoru. Po sklopení zadných sedadiel vám tak vznikne obrovská rovná plocha. Ďalším zaujímavým a trošku úsmevným riešením je držiak na kovbojský klobúk. Ten si jednoducho zavesíte na remienok na strope. Pre spolujazdca je ďalej dostupný šikovný držiak na tablet, ktorý viete jednoducho skryť.

 

Zlatá stredná cesta

Už na prvý pohľad je jasné, že novina nezapadá medzi tie najväčšie americké pick-upy. Svojimi rozmermi je to zlatá stredná cesta a to isté platí aj o cene. Automobilka má naplánovaný začiatok výroby v prvom štvrťroku 2025 v americkom závode, a rezervovať si ho môžete už teraz za 250 amerických dolárov. Celková cena je odhadovaná na sľubných 45 400 dolárov.

Fisker Alaska: Advanced. Versatile. Powerful.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNeuveriteľná drzosť, Slovák so sedmičkovým BMW zaparkoval priamo na pláži
Nasledujúci článokJazdiť po poli nie je dobrý nápad. Youtuberovi zhorelo Ferrari aj camera car