Domov Elektromobilita Fisker Ronin prinesie novinky aj odkaz na minulosť

Fisker Ronin prinesie novinky aj odkaz na minulosť

Automobilka Fisker odhaľuje nové podrobnosti o svojom elektromobile Ronin. Ide o model, ktorý nájde svoje miesto na absolútnom vrchole modelového portfólia. Značka už spustila aj oficiálny objednávací proces, pričom dodávky zákazníkom sú naplánované na prvú polovicu roku 2025. Cenovka má presahovať až 385 tisíc dolárov.

Fisker Ronin, sa stáva vôbec prvým autom, ktoré vyšlo z divízie Fisker’s Magic Works so sídlom vo Veľkej Británii a pod vedením bývalého hviezdneho muža automobilky Aston Martin Davida Kinga. Očakáva sa, že nízko položený štvordverový, päťmiestny, plne elektrický kabriolet bude mať výkon viac ako 1 000 koní. Dostane tri elektromotory, ktoré majú poháňať obe nápravy. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne za zhruba dve sekundy. Ak vás zaujíma aj maximálna rýchlosť,  tá presiahne hodnotu 270 km/h.

Z Paríža do St.Tropez

Napriek tejto úrovni výkonu sa Fisker zameriava aj na špičkový dojazd. „Chceme ponúknuť dojazd okolo 950 kilometrov na jedno nabitie. Má to stačiť na to, aby ste sa dostali z Paríža do St.Tropez jedným ťahom – toto je luxusné GT,“ povedal David King. Účinnosť pochádza z novej konštrukčnej metódy s integrovanou batériou, ktorá začleňuje články do jedinečnej celohliníkovej konštrukcie karosérie.

O kapacite batérie sa zatiaľ nehovorí, ale k dispozícii dostanú majitelia slušný batožinový priestor na oboch koncoch vozidla. Treba však povedať, že skladacia strecha z uhlíkových vlákien sa dá elektricky sklopiť do zadnej časti. V štandardnej výbave nesmú chýbať ani obrovské 23-palcové kolesá z uhlíkových vlákien.

Úplne nová technológia

Nízko položená karoséria má v sebe nádych modelu Fisker Karma s dlhou kapotou. Kapotu prerušujú tvarované podbehy kolies na každej strane, kde majú svoje miesto spomínané 23-palcové kolesá. Dvere sa otvárajú na takzvaný štýl motýľa. Fisker tvrdí, že pôjde o najjednoduchšie prístupný kabriolet, čo sa týka nastupovania.

Dizajn obsahuje nové štýlové prvky Fisker, ktoré sa neskôr dostanú aj do ďalších modelov značky a zároveň sa stanú výkladnou skriňou technologickej vyspelosti. Dôkazom toho je aj nový 17,1-palcový displej infotainmentu umiestnený priamo pred vodičom. Tento displej Fisker predstaví v rámci novinky Ronin.  Fisker sa ešte nerozhodol, kde sa má toto auto vyrábať. S vývojovými prácami, ktoré prebiehajú v Banbury vo Veľkej Británii zatiaľ značka nevylúčila ani výrobu vo Veľkej Británii. Celkovo však má vzniknúť iba niečo menej ako tisíc modelov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVozidlá s povolením vjazdu na pešiu zónu evidujú v exceli. IT talenty to majú zmeniť
Nasledujúci článokNový Mustang GTD nadchol šéfa Fordu. Kto si na mňa trúfa?