Domov News S dvanásťvalcom na stavbu? Nevšedné Bentley je na predaj

S dvanásťvalcom na stavbu? Nevšedné Bentley je na predaj

Zdroj: Pistonheads

Auto na stavbu ? Čo tak luxusné Bentley s motorom W12 a karosériou typu kombi? Možno si poviete, že spájame nespojiteľné. Zas a znovu sa však ukazuje, že ľudská kreativita nepozná hranice a zvlášť u tých, ktorí takéto srandy dokážu aj financovať.

Ideálne auto na stavbu si asi vie predstaviť každý z nás. Možno s menšími detailmi, no to podstatné je jasné. Malo by byť praktické, odolné a spoľahlivé. Ale čo tak sa na stavbu odviezť v superluxusnom Bentley s dvanásťvalcom pod kapotou? Úpravca z Anglicka si posvietil na model Continental GT a tak trošku ho prestaval. Karoséria prešla mnohými zmenami, motor ale zostal.

Načo RAM, keď môžete mať Bentley

Pod pojmom pick-up na stavbu si pravdepodobne predstavíte, rovnako ako my, napríklad Ford Ranger, respektíve Toyotu Hilux či v prípade amerických modelov Dodge RAM. No pick-up od značky Bentley by napadol asi iba málokoho. Úpravca automobilov z Veľkej Británie, DC Customs, sa rozhodol inšpirovať čeľaďou športových pick-up modelov na štýl austrálskeho modelu Holden Maloo.

Spoločnosť DC Customs, sídliaca kúsok od mesta Birmingham, sa sústreďuje na úpravu moderných, ale aj klasických vozidiel. Firma pôsobí na trhu od roku 2015 a môžeme tvrdiť, že toto Bentley má právo niesť titul najodvážnejšej prestavby v histórii firmy. Základom je model Bentley Continental z roku 2005. Celá prestavba sa vyšplhala na hodnotu 120 tisíc libier.

Zdroj: Pistonheads
Myslelo sa na všetko

Ide o obrovský zásah do konštrukcie, keďže vozidlo prešlo kompletnou zmenou od zadných dverí. Dá sa povedať, že práve karosárske práce zaťažili rozpočet najviac. Počas prestavby sa odstránila časť strechy, zadné sedadlá, veko batožinového priestoru a pribudol nový zadný nárazník so štyrmi koncovkami výfuku.

Nešlo však iba o karosériu a zmeny s ňou spojené. Vzniknutá korba je kompletne obložená drevom a vznikla z inšpirácie v luxusných člnoch. Myslelo sa však aj na praktickosť a preto je k dispozícii aj priestor na kufor s náradím. Luxusnému stavbárovi nesmie chýbať zákazkový fialový lak a ručne lakovaná kapota v striebornej farbe s názvom Silver Birch. Interiér dostal dvojfarebné čalúnenie kombinujúce hnedú s tmavošedou alcantarou.

Chcete ho?

Najpútavejšou časťou tohto „pracanta“ však zostáva jeho srdce pod kapotou. Tam totiž nájdeme dnes už unikátny 12-valec twin-turbo s objemom rovných šesť litrov. Vozidlo disponuje výkonom 560 koní a krútiacim momentom na úrovni 650 Nm. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne za 4,4 sekundy a maximálna rýchlosť dosahuje až 318 km/h. Ak by ste chceli takéto auto vlastniť, môžete. Aktuálne sa predáva za 149 950 libier.

Zdroj: Pistonheads

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hodnotení 24

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJPistonheads
Predchádzajúci článokMáte moderné auto? Výrobca pravdepodobne vie, kedy v ňom máte sex
Nasledujúci článokBugatti Bolide dostane monokok homologizovaný FIA