Domov News Kimera Automobili nekončí, predstaví ďalšie dva modely

Kimera Automobili nekončí, predstaví ďalšie dva modely

Spoločnosť Kimera Automobili predstavila po úspešnom modeli s názvom Evo37 ďalšie dva nové kúsky. Nesú názov Evo38 a K-39 a splnia účel zdania pocty legendárnym modelom značky Lancia.

Zhruba 2 roky dozadu sa talianska spoločnosť Kimera Automobili pochválila svojim projektom, ktorý nazvala Evo37. Tento model sa v podstate stal akýmsi restomodom legendárneho modelu od Lancie s názvom 037. Symbolicky sa v Taliansku vyrobilo 37 kusov tohto modelu, no ak ste si robili zálusk na automobil tejto značky, nemusíte smútiť. Taliani sa totiž rozhodli pokračovať a prinášajú dve novinky.

Foto: Kimera Automobili
Inšpiráciou Delta S4

Vráťme sa však ešte trošku späť k modelu s názvom Evo37. Ten má pod kapotou preplňovaný štvorvalec s objemom 2,1 litra. Vďaka turbu dokáže motor generovať výkon slušných 377 kW, respektíve 513 koní. Jeho krútiaci moment dosahuje 550 Nm. Tomuto modelu, ktorý vzdáva hold legende, nesmie chýbať pohon zadných kolies a v neposlednom rade aj manuálna prevodovka.

Spoločnosť Kimera Automobili ale teraz predstavuje pokračovateľov s názvom Evo38 a K-39. Model Evo38 by sa mal dočkať svojej premiéry už v prvej polovici budúceho roka. Svoj kúsok inšpirácie hľadal v modeli s názvom Lancia Delta S4, alebo SE038. Ide o pokračovateľa modelu 037, nakoľko pohon zadných kolies už nestačil.

Pocta pretekárskemu špeciálu

Lancia tak prišla so špeciálom, ktorý disponoval pohonom oboch náprav. Aktuálne nepoznáme technické údaje tohto modelu, povráva sa však, že Kimera si prevezme viacero technických riešení a skombinuje ich s modernými technológiami.

Model K-39 sa dočká svojej premiéry tiež počas budúceho roka. Tento model by mal mať inšpiráciu vo vozidle Lancia Beta Montecarlo ešte zo 70. rokov. Viaceré špekulácie smerujú k tomu, že tento model by slúžil na účely motoršportu a nie pre civilné použitie. Toto všetko by dávalo svoju logiku, nakoľko Kimera má svoje korene v motoršporte a jej zakladateľom je bývalý jazdec rally Luca Betti. Kimera sa rozhodne nehodlá zastaviť a neskončí pri spomínaných modeloch. Je príjemné sledovať, ako možno vzdať poctu legendám minulosti.

Foto: Kimera Automobili

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJKimera Automobili
Predchádzajúci článokKonečná pre Ford v Európe? Automobilka k tomu smeruje
Nasledujúci článokRopná spoločnosť postavila najväčšie parkovisko s nabíjačkami