Domov News Alfa Romeo potvrdila ďalší superšport, príde v roku 2026

Alfa Romeo potvrdila ďalší superšport, príde v roku 2026

Alfa Romeo potvrdila, že predstaví ďalší superšport. Ešte sme sa poriadne nespamätali z príchodu 33 Stradale a už nás Taliani vábia na ďalšiu novinku zo sveta rýchlych kolies.

Dlhých trinásť rokov sme čakali na príchod nového superšportu z dielne Alfa Romeo. Písal sa rok 2010, kedy Taliani ukončili produkciu modelu 8C Competizione a prakticky odvtedy sa špekulovalo o príchode ďalšieho superšportu. Trvalo to neuveriteľných 13 rokov, no dočkali sme sa. Alfa totiž 30. augusta 2023 oficiálne predstavila typ 33 Stradale, ktorý je novodobou reinkarnáciou historického modelu s rovnakým menom.

A ide teda o poriadne mašinku. Vpred ju totiž ženie 3,0-litrový dvakrát preplňovaný motor V6 so 620 koňmi. Hnacia sila sa prenáša výhradne na zadné kolesá a to prostredníctvom 8-stupňovej dvojspojkovej prevodovky. To však nie je všetko. K dispozícii je aj v čisto elektrickej verzii s výkonom až 750 koní. Oba varianty pokoria stovku za menej ako 3 sekundy a dosiahnu maximálnu rýchlosť 333 km/h. A aby tých „trojek“ nebolo málo, Alfa vyrobí len 33 kusov. Pôjde tak o skutočnú raritku, pričom všetky plánované exempláre už poznajú svojho majiteľa. Pri modeli 33 Stradale však Taliani nekončia, práve naopak.

Foto: Alfa Romeo
Ďalší superšport s logom Alfa Romeo

Na scénu totiž príde ďalší superšport, a to už v roku 2026. Pre magazín Autocar to potvrdil Cristiano Fiorio, vedúci strategických projektov Alfy Romeo. Automobilka sa pritom opäť inšpiruje svojimi klasickými vozidlami, pričom potencionálni zákazníci podľa Fioria vyjadrili záujem o modely zo 60. a 70. rokov. Aj keď nespomenul žiadne konkrétne meno, špekuluje sa, že favoritom by mohla byť Giulia TZ z roku 1963. Medzi ďalších horúcich kandidátov sa radí Alfa Montreal 1970 a Giulietta SZ 1960.

„Prvé vozidlo (33 Stradale) sa ukázalo ako naozaj dobré cvičenie pre nás, pre Alfistov a pre našich zákazníkov. A chceme v tom pokračovať,” prezradil pre Autocar Alejandro Mesonero-Romanos, šéf dizajnu Alfa Romeo. Zároveň dodal, že zákazníkom načrtli možnosť druhého superšportu už počas prvej ukážky modelu 33 Stradale.

S čím nakoniec Alfa príde, je síce nateraz otázne, no my sa už nevieme dočkať. Modely Alfa Romeo patria k najkrajším vozidlám sveta a Taliani trafili do čierneho aj s novodobou 33 Stradale.

Foto: Alfa Romeo

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutocar
Predchádzajúci článokS optimalizáciou nákladov to prehnal. Muž tankoval 30x denne
Nasledujúci článokZvoní programu Top Gear umieračik? Môže za to vážna nehoda