Domov Recenzie TEST Ford Ranger Raptor, oplatí sa európsky chudokrvník?

TEST Ford Ranger Raptor, oplatí sa európsky chudokrvník?

Prišiel aby dominoval, tak znie slogan nového Ford Ranger Rapator! Ako to je v skutočnosti, oplatí sa jeho kúpa?

Oplatí sa kúpa európskej verzie Ford Ranger Raptor? Porovnali sme štandardný Raptor a upravený Ford Ranger.

2020 Ford Ranger Raptor - oplatí sa európsky chudokrvník? - Startstop.sk - TEST

O 150 mm širší rozchod kolies a o 51 mm vyššia svetlá výška ako má Ranger XLT z neho robia monštrum stvorené do terénu. Okrem toho by sa auto malo správať komfortne aj pri vysokej rýchlosti. Na tlmičoch si dala automobilka tiež záležať, a tak Raptor dostane polohovo citlivé tlmenie.Tlmičom s priemerom 63,5 mm dopomáhajú hliníkové priečne ramená.

Zabudovaný Wattov priamovod zabezpečuje autu stabilitu, takže auto sa síce hýbe hore a dolu, ale bočné výkyvy sú minimálne.O tom, že Raptor sa cíti v teréne ako ryba vo vode svedčí hĺbka brodenia 850 mm, svetlá výška 283 mm a špeciálne pneumatiky. Majú agresívny terénny vzor dezénu pre silný záber na mokrom povrchu, blate, snehu… A takto by sme rôzne povrchy mohli vymenovávať ešte dlhé hodiny. Navyše majú aj odolnú bočnicu, ktorá zvládne aj najnáročnejšie podmienky.

Zrodený pre rýchlu jazdu v teréne

Priaznivcov off-roadu poteší, že okrem klasickej ochrany podvozka, čo je kryt motora a prevodovky, dostane Raptor nový oceľový kryt s vysokou pevnosťou a hrúbkou 2,3 mm. To je o 60 percent väčšia hrúbka ako má štandardný kryt, takže to Ford myslí naozaj vážne.

Pod kapotou tohto macatého brodivca sa nachádza 2,0 litrový vznetový motor EcoBlue s dvomi turbodúchadlami a výkonom 213 konských síl a krútiacim momentom 500 Nm. Sila motora sa prenáša na 17 palcové disky pomocou 10-stupňovej automatickej prevodovky, ktorú si Ford navrhoval sám.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2.8 / 5. Počet hodnotení 23

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokDodge Durango SRT Hellcat – Najvýkonnejšie SUV sveta
Nasledujúci článokNepremeškajte limitovanú akciu na Kawasaki Z + Akrapovič so zľavou až 79%