Domov News TEST Citroen Berlingo 1,5 BlueHdi – rodiny ho musia milovať!

TEST Citroen Berlingo 1,5 BlueHdi – rodiny ho musia milovať!

Poteší výbavou, ale vie aj nahnevať

Nami testované vozidlo bolo takmer v plnej výbave. Obsahovalo rôzne komfortné prvky, ako spomínaný headup displej, automatickú klimatizáciu, či výbornú cúvaciu kameru, ktorá ponúka aj pohľad zhora na vozidlo. Z bezpečnostných prvkov tú nájdete sledovanie jazdných pruhov, upozornenie pred možnou čelnou kolíziou, sledovanie únavy vodiča a adaptívny tempomat.

Pri sledovaní jazdných pruhov sa však musíme pozastaviť. Systém je v princípe dobrý, ale je až príliš citlivo nastavený. Veľa krát sme ho museli vypnúť, pretože bol miestami otravný. Aktívne nám zasahoval do šoférovania aj v situáciách, kedy to nebolo potrebné.

Navigácia nás tiež občas dokázala nahnevať. Navigovala nás po nedokončených cestách, najmä na diaľnici a niekedy zbytočne predĺžila cestu. Čo však musíme pochváliť je na naše prekvapenie kvalitne spracované audio. To ponúka príjemné basy a zvuk je veľmi čistý. Za zmienku stojí aj prehľadný displej v prístrojovom panely a aj automatické zapínanie diaľkových svetiel.

Konkrétne však pri tomto aute by sme už čakali aspoň základné led stretávacie svetlomety namiesto halogénov. Nesvietia zle, ale pri danej cene sa patrí už niečo lepšie. Z výbavy tu chýbalo sledovanie mŕtveho uhla, panoramatická strecha, stredová konzola s úložným priestorom, či hands free prístup do auta.

POKRAČOVANIE NA ĎALŠEJ STRANE

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
3
4
5
Predchádzajúci článokDacia Bigster má posunúť značku do segmentu veľkých SUV
Nasledujúci článokNascar chce zvýšiť atraktivitu a pripravuje NextGen !