Festival rýchlosti Goodwood je jedným z najzaujíamvejších automobilových podujatí. Koná sa každoročne v Sussexe v Spojenom kráľovstve. Hoci je trať dlhá len necelé 2 kilometre a má 9 zákrut, nedá sa hovoriť o nedostatku dramatických momentov.

Hoci Festival rýchlosti Goodwood nie je oficiálnym závodom, jazdci idú často naplno. Rekord trate 1,86 km dlhej trate zajazdil ešte v roku 1999 Nick Heidfeld na McLarene MP4/13. Dosiahol čas 41,6 sekundy, ktorý sa doteraz nikomu nepodarilo prekonať. No aj tento rok sa o to pokúsilo niekoľko jazdcov. Ako to už býva, nie vždy všetko ide podľa plánov a núdza o dramatické momenty nebola ani teraz. Dôkazom je týchto 7 videí.

 

Romain Dumas a 670-koňový VW ID R Pikes Peak

Terrifying grassy save for 670bhp VW ID R Pikes Peak at Goodwood

Toto elektrické monštrum, ktoré nedávno dobylo vrchol Pikes Peak, ukázalo svoju silu aj na Festivale rýchlosti v Goodwoode. O neskrotnosti 670 elektrických koní sa v Goodwoode presvedčil Romain Dumas. No nebyť jeho pohotovej reakcie, protoyp by zrejme skončil na milión kúskov.

 

Mike Skinner a Toyota Tundra Nascar

Incredible NASCAR truck save at FOS

Skrotiť približne 700 osemvalcových koní dá poriadne zabrať. Špeciálne, ak ide o závodný prototyp z amerického seriálu Nascar. Mike Skinner, ktorého môžeme poznať z The Grand Tour, by o tom vedel hovoriť svoje…

 

Bill Goldberg a Toyota Tundra Nascar

WWE legend Bill Goldberg spears Toyota Tundra into hay

…a rovnako tak aj Bill Goldberg. Ten ale toľko šťastia ako Skinner nemal a skonšil v bariérach.

 

Nicolaas Hommerson a Maserati MC12

Atmosférických talianskych 12 valcov a niekoľko stoviek koní… Nuž, Hommerson sa s touto situáciou vysporiadal naozaj perfektne. Jeden by povedal, že to takto vlastne aj pôvodne zamýšľal…

 

Terry Grand a Range Rover Sport SVR

World record for fastest two-wheeled mile smashed at FOS
Terry Grant crashes during two-wheel hill climb

Ak máte radi napätie, toto video si rozhodne nenechajte ujsť. Hlavnými hviezdami sú Terry Grand a špičkový Range Rover SVR. A cieľ? Prekonať svetový rekord pre najrýchlejšiu jazdu automobilom na dvoch kolesách. Samozrejme, nešlo to úplne jednoducho.

 

Vincent Foucart a Peugeot 205 s Wankelovým motorom

Insane rotary-engined Peugeot goes mad at FOS

Wankelov motor je špecialitkou, ktorá sa len tak nevidí. Tobôže nie v Peugeote 205. No Vincent Foucart sa rozhodol, že si niečo podobne bláznivé postaví. A predviedol sa s tým v Goodwoode. A rozhodol sa, že pôjde bokom, čo mu nie vždy išlo podľa predstáv.

 

Liam Doran a Ford RS200 Pikes Peak

Ford RS200 Pikes Peak crashes at FOS

Zrejme najdramatickejším momentom bola nehoda Fordu RS200 Pikes Peak. V tomto prípade sa vodičovi nepodarilo šmyk zachrániť a auto skončilo v bariérach.

Zdroje: CarThrottle | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokFord Eagle Squadron Mustang GT: Nová pozemná stíhačka mieri do aukcie
Nasledujúci článokAko vzniká Porsche za takmer 900.000 eur?