Hoci sa automobilová verejnosť posledné dni sústreďuje na iné novinky Mercedesu, ako napríklad AMG GT 63 S 4-Door, elektromobil EQC či novú triedu GLE, pozornosť sa dostáva aj športovému kupé AMG GT. Svoje by o tom vedel povedať aj majiteľ tohto AMG GT R…

…no nanešťastie, tomuto zelenému AMG GT R sa dostal iný druh pozornosti, ako by si jeho majiteľ želal. Po nehode zeleného monštra zo Štuttgartu, ktoré skončilo v tráve prevrátené na strechu, ostalo o pár dní to, čo si môžete pozrieť na fotografiách, ktoré na Facebooku zverejnil GTBoard. Len pre upresnenie dodávame, že nehoda sa nestala niekde v blízkosti slovenskej osady, ale vo Švédsku.

Hoci nikde nie je explicitne uvedené, že kolesá boli ukradnuté, s najväčšou pravdepodobnosťou to tak bude. Totižto poškodenie vozidla nenasvedčuje tomu, že došlo k nejakému zvláštnemu nehodovému scenáru, pri ktorom záhadne odpadli všetky štyri kolesá. Ďalšou možnosťou je, že sa majiteľ rozhodol kolesá preventívne z vraku odstrániť, no prečo by tam nechal zvyšok auta napospas? Preto sa aj my v redakcii prikláňame k tomu, že niekto s lepkavými rukami jednoducho nedokázal odolať exkluzivite.

O nehode toho vo všeobecnosti veľa nevieme, no podľa informácií portálu autoevolution boli pasažieri AMG GT R. Rovnako tak nie sú známe podrobnosti ani o príčine nehody. Tu je však potrebné podotknúť, že dôvodom nehody nemuselo nevyhnutne byť prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti. AMG GT R poháňa 4,0-litrový vidlicový osemvalec, ktorý produkuje výkon 430 kW (585 k) a krútiaci moment 700 Nm. S takýmito parametrami dokáže GT R zrýchliť z 0 na 100 za 3,6 sekundy. Maximálne dokáže uháňať 330 km/h.

A tu jednoducho musíme uznať, že s takýmito výkonovými parametrami (a pri potenciálne vypnutých elektronických bezpečnostných systémoch) sa zdá byť prevrátenie GT R-ka ako jednoduchá vec. A navyše ak si prirátame mokrú vozovku, nešťastie je na svete až príliš jednoducho.

Flip around the car to steal the wheels; AMG GT-R in Stockholm, Sweden

Zdroje: autoevolution | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článok10 nebezpečných vecí, ktoré robíme v aute, no radšej by sme nemali
Nasledujúci článokBMW 340i Touring 0-200 km/h, pre šialených oteckov!