Domov VIDEO Rus osadil motor z BMW X5 M do nákladného ZIL-u. Výsledok stojí...

Rus osadil motor z BMW X5 M do nákladného ZIL-u. Výsledok stojí za to

ZIL s motorom BMW X5 M

O veľmi zvláštnu kombináciu motora s autom sa postaral istý Rus: do nákladného ZIL-u napratal prepĺňaný osemvalec z BMW X5 M.

Rusko je krajina obrovských kontrastov: na jednej strane sú to oblasti, kde často chýba aj pevná cesta a potom je to napríklad Moskva, ktorá sa hemží tými najluxusnejšími autami. Okrem toho sa však v Rusku tvorí aj množstvo zaujímavých experimentálnych prerábiek. Jednou z nich je aj táto kombinácia starého sovietského nákladného ZIL-u 130 a 4,4-litrového vidlicového osemvalca, ktorý sa pôvodne nachádzal v BMW X5 M generácie E70.

ZIL 130 je kultový sovietsky nákladný automobil, ktorý sa vyrábal prekticky bezo zmien od roku 1964 do roku 1994, no prvý prototyp vyšiel na svetlo sveta už v roku 1956. Pôvodne mal pod prednou kapotou 6,0-litrový vidlicový osemvalec spaľujúci benzín, ktorý produkoval približne 100 kW (150 koní) a spojený bol s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou. Okrem toho však boli k dispozícii aj naftové motory, alebo motory spaľujúce LPG. O popularite hovorí aj fakt, že sa za 30 rokov výroby predalo celkom 3,4 milióna kusov.

Tento konkrétny exemplár má pod kapotou moderný 4,4-litrový osemvalec do V s označením S63B44, ktorý sa pôvodne ukrýval pod prednou kapotou BMW X5 M generácie E70 (vyrábanej v rokoch 2009 ať 2014). V sériovom stave produkuje 408 kW (555 koní) a krútiaci moment na úropvni 680 Nm. Tieto údaje stačili na to, aby 2,5-tonové SUV rozpohyboval z pokoja na 100 km/h za 4,7 sekundy. Avšak Rusi poladili aj motor na výsledný výkon 515 kW (700 koní).

ZIL prešiel kompletnou rekonštrukciou: vystužený rám, modifikovaný podvozok, väčšie a účinnejšie brzdy, ale upravené muselo byť aj zavesenie kolies. Okrem motora BMW X5 M dodalo aj automatickú prevodovku, volant a prístrojovú dosku. Nová je aj karoséria, ktorá bola vyrobená na zákazku z ľahších a modernejších materiálov.

A výsledok? Auto, ktoré dokáže zahanbiť majiteľov BMW M3 či Porsche Cayman. Nuž, toto je nákladiak, ktorý by ste nechceli stretnúť na semaforoch… 🙂

ЗИЛ 600 СИЛ. Снова валит спустя 1,5 года !!!

Валим на ЗИЛ 600сил в потоке.

ЗИЛ 600сил против Porsсhe.

Zdroj: autoforum / startstop

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokFormula Red Bullu v uliciach Bratislavy?
Nasledujúci článokTEST: Peugeot 3008 GT, naozaj príjemné omladenie