Domov Lifestyle Formula Red Bullu v uliciach Bratislavy?

Formula Red Bullu v uliciach Bratislavy?

Monopost tímu Red Bull Racing urobil poriadny hluk včera v hlavnom meste Českej republiky. Dnes ho priviezli aj k nám do hlavného mesta. Kadiaľ pôjde a kto ho skutočne riadi?

 

V priebehu dnešného dňa bude v centre Bratislavy prebiehať natáčanie filmu, ktorý na pár minút pozdrží premávku MHD. S nami blízkeho zdroja značky Red Bull máme informáciu kadiaľ pôjdu v Bratislave. Pôjde sa na hrad následne aj na Starý most a do mestskej štvrti Mlynské nivy.

Už v Stredu v skorých ranných hodinách preháňal po Karlovom moste monopost z Formuly 1. Následne sa presúval po ďalších častiach Prahy. Vo Štvrtok sa objavil na južnej Morave a dnes sa zastavili aj v našom hlavnom meste. Jedná sa o formulu RB7, s ktorou sa stal pilot Sebastian Vettel v roku 2011 majstrom sveta a tím Red Bull Racing vyhral pohár konštruktérov.

Model je síce z roku 2011, ale je v aktuálnych farbách tímu. Za volantom konkrétneho osemvalcového monopostu sedí bývalý pretekár David Coulthard. Podobných akcií je súčasťou už dlhšie. Na Slovensku bol aj v roku 2007 na otvorení tunela Sitina. Coulthard sa vtedy previezol približne v 20-kilometrovom okruhu od Sitiny cez most Lafranconi, po petržalskej diaľnici potom cez Prístavný most na Gagarinovú ulicu a samozrejme tou istou cestou späť. Maximálnu rýchlosť monopostu RB2 namerali pri 293 km/h. O čo ale konkrétne ide tentokrát, nám nechceli prezradiť musíme sa nechať prekvapiť.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.6 / 5. Počet hodnotení 10

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokApple je zase o krok bližšie k svojmu vlastnému elektromobilu
Nasledujúci článokRus osadil motor z BMW X5 M do nákladného ZIL-u. Výsledok stojí za to