Ešte počas prvého septembrového víkendu sme riešili katastrofu, ktorú spôsobili v Bratislave dažde, a už počas tohto týždňa nastala ďalšia apokalypsa v podobe dopravného kolapsu. Ranné zápchy everywhere…

Pokiaľ by to niekomu nenapadlo, práve sa začal školský rok. Čo to vlastne znamená? Detičky a študenti zasadnú po letných prázdninách opäť do tried a skončil sa im bezstarostný život vysedávania pred telkou a sťažovania sa na otrasné teplo. Ale čo to reálne znamená pre šoférov alebo ľudí prúdiacich z bodu A do bodu B? Či už patríte medzi rodených Bratislavčanov, alebo medzi usilovných ľudí ktorí majú svoju prácu v hlavnom meste a za zamestnaním pravidelne dochádzate, všetci to schytáme rovnako. Ranné zápchy.

Pokiaľ vychádzaš z domu s dobrou náladou, ver, že prvých 20 minút v kolóne Ti pokazí nielen výraz v tvojej tvári, ale aj slovník, ktorý sa zázračne zmení zo spisovného Štúra na neandrtálca, ktorý zakopol malíčkom o prah jaskyne. Pozitívom aspoň je, že zo seba vyleješ hnev, ktorý s dopravnou situáciou vôbec nesúvisí.

Potom si zrazu uvedomíš, že je iba 7:25 ráno a že si už dávno mal byť pred prácou a parkovať. Snáď aj šéf zostal visieť na opačnom konci Bratislavy v zápche. Potom si povieš – čo sa môže ešte posr… – pokaziť? S odbočky zrazu vykukne vozidlo autoškoly a pri zaraďovaní sa pred teba Ti vezme stará Fabia poháňaná na plyn aj tú poslednú nádej. A zas mu to skapalo…

Prístavný most je kapitola sama o sebe. Ale myslím, že na prevrátené bazény a inteligentov pripájajúcich sa cez odstavný pruh sme si už celkom zvykli. Ale ten pocit šťastia, keď ideš aspoň 60 v tiahlej zápche je na nezaplatenie.

Nový Most, respektíve Most SNP, je tiež chuťovkou v ranných hodinách. Stojíš v ľavom pruhu ako správny slušný a tolerantný vodič a pomalým tempom sa pohybuješ smerom k podjazdu. Ale zrazu sa spoza Teba do pravého pruhu pre autobusy narúti premotivovaný ,,kabrňák“ vo svojom SUV-éčku, ktorý má peniaze na ročné pokuty v jednom vačku. Za ním sa začnú automaticky a nekontrolovane preraďovať ďalší a Ty si hovoríš že by si mal byť tiež bezcharakterný a vykašľať zo systémom. Ale zotrváš!

Zhrnuté a podčiarknuté, cestovanie v Bratislave je ráno niekedy katastrofa. Ďalší týždeň sa však blíži ako voda , a tak je viac než pravdepodobné, že si ponadávate pravidelne až do začiatku zimných prázdnin. Prajem Vám pevné nervy a prejazdné cesty!

Zdroje: startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNové BMW X5 príde aj ako plug-in hybrid vo verzii xDrive45e iPerformance
Nasledujúci článokPríde Alfa Romeo Giulia s 1,33-litrovým motorom už budúci rok?