Domov Lifestyle Hyundai Santa Fe Cabriolet, sedemmiestne SUV bez strechy je svetový unikát!

Hyundai Santa Fe Cabriolet, sedemmiestne SUV bez strechy je svetový unikát!

Maximálne utajovaná novinka tohto roka v podobe novej karosárskej verzie Hyundai Santa Fe Cabriolet?! Sedemmiestne SUV bez strechy, našlo inšpiráciu v Range Rover Evoque?

Prvý v novodobej histórii s podobným nápadom prišiel Range Rover Evoque, za ním nasledovalo vyhlásenie automobilky VW s plánom postaviť T-Roc bez strechy. No a teraz prichádza Hyundai ktorý postavil pravdepodobne prvé sedemmiestne SUV bez strechy.

Výnimočný kúsok môžete nájsť zatiaľ len v Austrálii, nie je to teplou klímou ktorá by možno predurčovala tento model na miestnom trhu k úspechu, ale práve samotným zastúpením automobilky v Austrálii. Ešte pred tým, než začnete prehľadávať austrálsku stránku Hyundai, jej cenník a kalkulovať dovoz na Slovensko, by sme vám asi mali povedať, že sa nejedná o koncept ani pred-produkčnú alebo nebodaj sériovú verziu.

Auto totiž nebolo ani postavené ako kabriolet. Austrálske zastúpenie automobilky totiž strechu pôvodného Santa Fe nechalo odstrániť až dodatočne, kvôli nakrúcaniu reklamného spotu pre tamojší trh. Kamera nedokázala vytvoriť požadovaný záber na všetkých sedem miest a preto musela ísť strecha preč. Po ukončení natáčania však výnimočný kúsok automobilka schovala do garáže. Až dokým austrálsky automagazín CarAdvice neprišiel s nápadom zväčniť tento úchvatný kúsok. A tak vznikla recenzia ktorú si môžte pozrieť nižšie.

Nakoľko vozidlo samozrejme nespĺňa bezpečnostné požiadavky a jeho tuhosť karosérie je do značnej miery oslabená, nakrúcali na uzavretom a utajenom priestore. Výbavu vozidla to však nijako neovplyvnilo, nechýbala funkčná klimatizácia dokonca ani pre posledný rad sedadiel. To ako auto jazdilo sa dozviete v priloženom videu. Novú generáciu Santa Fe sme pred nedávnom testovali aj v našej redakcii a čoskoro sa môžete tešiť na jeho recenziu na našom YouTube kanáli. Napíšte nám do komentára či by ste podobný model uvítali aj v sériovej podobe.

EXCLUSIVE: 2019 Hyundai Santa Fe Cabriolet Review

Zdroj: autoroad.cz / caradvice.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSEAT láka na nový model Tarraco, uvidíme ho už v Paríži?
Nasledujúci článokKvalitné katalyzátory pre manipulačnú a stavebnú techniku