Aliancia Renault-Nissan-Mitsubishi a technologický gigant Google oznámili partnerstvo. Do infotainmentu vozidiel aliancie sa s najväčšou pravdepodobnosťou dostane Android už začiatkom roku 2021.

Autá sú čím ďalej, tým menej autami, a naopak tým viac počítačmi. Odzrkadľuje s to aj na spoluprácach s technologickými gigantmi. Najnovšie oznámila spoluprácu s Google aliancia Renault-Nissan-Mitsubishi. Vozidlá týchto značiek tak budú využívať Android, ktorý je atuálne najpoužívanejším mobilným operačným systémom. Do infotainmentu by mala byť zakomponovaná aj aplikácia Google Maps, zabudovaný Google Assistant či dokonca celý Google Play Store.

„Partnerstvo v oblasti infotainment systému je súčasťou úsilia Aliancie vybaviť väčšie množstvo vozidiel konektivitou a službami založenými na cloudovom rozhraní v súlade so strednodobým plánom Aliancie 2022. Oznámenie tohto technologického partnerstva, ktoré sa zhoduje s prvým výročím zverejnenia strednodobého plánu, symbolizuje zameranie Aliancie na technológie budúcej generácie. V rámci tohto plánu je cieľom Aliancie Renault-Nissan-Mitsubishi zvýšenie predaja na viac ako 14 miliónov vozidiel ročne do konca roka 2022,“ odhaľuje plány aliancia.

Aliancia tiež chce uviesť „12 nových elektrických vozidiel s nulovými emisiami“, ale aj nové technológie autonómneho riadenia. Okrem toho sa v aliancii chcú venovať aj vlastnému cloudovému rozhraniiu, ktoré má priniesť výhody ako automatická bezdrôtová aktualizácia či diaľková diagnostika vozidiel. Milovníci Apple ale nemusia mať hlavu v smútku. Aliancia tvrdí, že systém bude kompatibilný so zariadeniami, ktoré využívajú iné operačné systémy.

Hadi Zablit, senior viceprezident divízie Business Development Aliancie Renault-Nissan-Mitsubishi, uviedol: „Naše partnerstvo so spoločnosťou Google ponúkne majiteľom našich vozidiel bohatý užívateľský zážitok, ktorý je v súčasnosti dostupný iba mimo vozidla, alebo v obmedzenej miere vďaka pripojeniu zariadenia so systémom Android pre podporované vozidlá. Pracujeme na vytvorení silného a bezproblémového zákazníckeho zážitku v oblasti konektivity našich vozidiel či už na ich palube alebo mimo nej; popri funkciách, ktoré poskytujú aplikácie a služby Google, na ktoré sú zvyknutí mnohí užívatelia vrátane Google Maps, Google Assistant a Google Play Store.“

Uvítali by ste vo svojom vozidle infotainment, ktorý by vyvinul Google? Alebo ste zarytý odporca Androidu a toto rozhodnutie pre vás znamená skôr krok späť? Vyjadrite sa v komentároch.

Zdroje: Mitsubishi | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokFord v Hannoveri predstavil Transit plug-in hybrid a verziu Connect Sport
Nasledujúci článokPozývame ťa na Hyundai i30N meet na Slovakiaringu!