Bitka o zdolanie Nürburgringu v čo najlepšom čase tu je už od nepamäti. V posledných časoch zaznamenávame prevažne bitku medzi nemeckými a talianskymi automobilkami. Najnovší Aventador SVJ pokoril zelené peklo v čase 6 minút, 44 sekúnd a 97 stotín!

Posledné desaťročie sa zväčša nieslo v predbiehaní sa s najrýchlejšími automobilmi sveta na slávnej trati v “Zelenom pekle“. Táto trať je momentálne najlepším meradlom síl najsilnejších automobiliek. Rivalita značiek nie je iba medzi hatchbackmi, či sedanmi, no hlavne v poslednom roku medzi superšportmi. Porsche a Lamborghini by sa dali považovať za dvoch kohútov na jednom smetisku a ukazujú svetu, kto dokáže zo svojej garáže vytlačiť maximum. Aj keď ide o koncernové značky, svoje zápolenie berú naozaj vážne. Dôkazom je Aventador SVJ.

Toto vojnové pole naštartoval hyperšport 918 Spyder v roku 2013, ktorý ako prvý automobil dokázal pokoriť 7 minútovú hranicu na Nordschleife. Druhým automobilom sa stal Aventador SV. Zaostal však o dve sekundy. Korunku pre taliansku automobilku prinavrátilo až kupé Lamborghini Huracán Performante. Odpoveď od Nemcov však prišla až nečakane skoro. Najostrejšia 911 s dodatkom GT2 RS sa prehnala Zeleným peklom a Lamborghini zmiatla z povrchu zemského. Talianska nátura sa však nedá odoprieť a Lamborghini sa nevzdalo.

O vývoji Aventadoru SVJ sa šepkalo v kuloároch už hodnú dobu. Podľa zákulisných informácií má tento model mať 588 kW (800 koní) a aby to stačilo na rekord trate, automobil bude obutý na pneumatikách Pirelli Pzero Trofeo R pre lepšiu priľnavosť a samozrejme na aute nebudú chýbať špeciálne aerodynamické prvky. Lambo prezradilo aj hodnotu výkonovej hmotnosti, ktorá je 1,98 kg/k a taktiež hovoria o druhej generácii aktívnej aerodynamiky.

Sen sa teda pre taliansku automobilku stal skutočnosťou a Aventador SVJ prinavrátil titul Lamborghini vďaka úžasnému času 6 minút, 44 sekúnd a 97 stotín. Dúfajme, že Porsche ešte nepovedalo posledné slovo a v najbližších mesiacoch budeme môcť znova hovoriť o prekonanom rekorde.

Lamborghini Aventador SVJ full onboard record lap at Nürburgring

Zdroje: Lamborghini | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJcarbuzz.com
Predchádzajúci článokHyundai Kona ako Iron Man?!
Nasledujúci článokTesla v Nemecku podvádzala. Majitelia musia vrátiť tisícové dotácie