Najvýkonnejšia varianta nového Mercedesu triedy A 35 AMG je tu. S porciou cez 300 koní a pohonom všetkých kolies pôjde o najdostupnejšie AMG všetkých čias.

Nie je to tak dlho, čo sme avizovali príchod najmenšieho a zároveň najdostupnejšieho AMG-čka všetkých čias. Najnovším prírastkom je Mercedes A 35 AMG 4Matic, ktorý chce doslova zhltnúť svoju konkurenciu v podobe Audi S3 a VW Golf R.

K agresívnosti mu dopomáha agresívnejší vzhľad vďaka predným splitterom, ľahkými 18-palcovými kolesami, neprehliadnuteľným zadným krídlo, ktoré je známe už od predchodcu v podaní A45 AMG. Z exteriérového davu vyčnieva aj nanovo spravený zadný difúzor.

Mercedes A 35 AMG 4Matic však nebude najvýkonnejším modelom triedy A, nakoľko nemecká automobilka do budúcna plánuje aj dve vrcholové verzie v podaní A 45 a A 45 S s výkonom okolo 400 koní. A 35 AMG sa tak oficiálne stáva základným modelom v portfóliu vozidiel AMG. Pod kapotou drieme 2,0-litrový preplňovaný štvorvalec s výkonom 225 kW / 306 koní a maximálnym krútiacim momentom 400 N.m. Na takéto vozidlo je to naozaj pekný kúsok výkonu.

Najnovší hatchback A 35 AMG dokáže akcelerovať z pokoja na 100 kilometrovú hranicu v priebehu 4,7 sekundy a jeho maximálna rýchlosť sa zastaví na 250 km/h. Vďaka 4Matic je automobil schopný rozdeliť svoju silu na obe nápravy v pomere 50:50 a pritom zabezpečiť aj veľa zábavy. Mercedes teda tvrdí, že silu a rýchlosť A 35 AMG si neužijete iba na rovinách ale aj v zákrutách. Aby bolo všetko naladené správne, tak motor po novom spolupracuje s dvojspojkovou automatickou sedemstupňovou prevodovkou.

K dispozícií bude päť jazdných režimov. Slippery – jazda na mokrej, či zasneženej vozovke, Comfort – pohodlnejšie jazdenie, nastavenie podvozku, prevodovky a zostávajúcu trojicu zrejme netreba ani rozoberať nakoľko sa jedná o režimy Individual, Sport a Sport+.

V interiéri novinky sa nachádzajú už známe sedačky AMG, Alcantarový volant a kontrastné prešívanie dekoru. Vďaka infotainmentu MBUX budete môcť sledovať aj to ako sa Vám darí na okruhu. Budete tak môcť si odsledovať časy jednotlivých pokusov na okruhu a či ste v jednotlivých sektoroch rýchlejší alebo naopak pomalší. Po dokončení jazdy si taktiež budete môcť skontrolovať telemetriu, zrýchlenie, brzdenie, preťaženie a podobne.

Novinka Mercedes-AMG A35 4Matic sa svetu oficiálne ukáže na autosalóne v Paríži. Prvé vozidlá sa ku svojim majiteľom dostanú už začiatkom roka. Na cenník si však ešte budeme musieť počkať.

2019 Mercedes-AMG A35 4Matic video debut

Zdroje: Mercedes | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokAutodoplnky, ktoré nesmú chýbať ani vo vašom aute!
Nasledujúci článokFord v Hannoveri predstavil Transit plug-in hybrid a verziu Connect Sport