Autosalón vo Frankfurte sa nám práve rozbehol a výstavné dosky ukázala aj česká Škoda. Tá si okrem klasických modelov pripravila pre verejnosť aj svetovú premiéru modelov Kamiq a Scala v legendárnej výbave Monte Carlo. Zaujať majú najmä mladšiu, dynamicky zmýšľajúcu klientelu a zasadené budú nad stupeň výbavy Style. Poďme sa pozrieť čo prinášajú. 

Scala Monte Carlo

Ako sme Vám už skoršie uviedli v samostatnom článku, Scala Monte Carlo sa zamerala hlavne na výrazné zastúpenie čiernej farby. Tá sa okrem klasických miest ako sú spätné zrkadlá, veko kufru či strecha preniesla aj na spoilery, prahy dverí, masku chladiča či dokonca nápis ŠKODA v zadných partiách vozu.

Monte Carlo bude možné nakonfigurovať so všetkými motormi z ponuky, čo je veľká výhoda pre široký záber zákazníkov. Podobne sa v znamení dynamiky a športovosti nesie aj interiér. Tu je výrazné zastúpenie kombinácie čiernej a červenej. Zaujme najmä prešívanie volantu a voliču prevodovky, ktoré majú čiernu kožu prešívanú elegantnou červenou niťou. Červená sa okrem toho nachádza aj na bočnom vedení sedadiel či na lištách, ktoré lemujú dvere a prístrojovú dosku. Okrem toho je možné si vybrať voliteľne z bieleho alebo červeného ambientného osvetlenia interiéru.

Kamiq Monte Carlo

Na druhú stranu väčší brat Scaly – Kamiq stavil na marketingové účely na efektnú bielu farbu. Za mňa osobne musím povedať, že Kamiq vyzerá vo výbave Monte Carlo omnoho agresívnejšie a lepšie ako „menšia“ Scala. Na druhú stranu, výbavy pri oboch modeloch sú takmer totožné. Aj Kamiq prichádza s podstatným zastúpením kontrastných čiernych dielcov, ktoré sa podobne ako v Scale usadili na prednej časti, prahoch, spätných zrkadlách, streche, zadnom difúzore a nápise ŠKODA.

Interiér akoby vypadol z oka modelovo staršej Scale. Športové sedadlá sú aj v tomto prípade lemované červenou látkou v kombinácii s čiernou kožou a čiernou látkou. Prešívanie červenou niťou na volante a prevodovej páke je samozrejmosťou. V prípade Kamiqu je na výber len červené osvetlenie interiéru, čo ale určite nie je na škodu. Práve naopak, podčiarkuje to športový charakter výbavy Monte Carlo. V oboch modeloch je samozrejmosťou čierny strop. Najvyšší stupeň LED osvetlenia vpredu a aj vzadu.

Škoda Kamiq - Startstop.sk - PRVÁ JAZDA

Aktuálne z Frankfurtu 2019: Renault Captur, keď technológie víťazia

Zdroj: Škoda

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAktuálne z Frankfurtu 2019: Renault Captur, keď technológie víťazia
Nasledujúci článokAktuálne z Frankfurtu 2019: Trojitá ofenzíva Fordu
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.