Domov AUTOSALÓN FRANKFURT Aktuálne z Frankfurtu 2019: Hyundai Kona hybrid

Aktuálne z Frankfurtu 2019: Hyundai Kona hybrid

Hyundai si do Frankfurtu pripravil doslova záplavu noviniek. Popri novej generácii i10, ktorú sme vám už predstavili, ukázal aj hybridnú verziu modelu Kona.

Autosalón Frankfurt 2019: Hyundai i10 N-Line, IONIQ, Veloster N - Startstop.sk

Hyundai Kona Hybrid poháňa benzínový štvorvalec 1.6 GDI s priamym vstrekovaním paliva pracujúci v Atkinsonovom cykle. Motor má maximálny výkon 77 kW (105 k) a najvyšší krútiaci moment 147 Nm. Druhým do partie je elektromotor s maximálnym výkonom 32 kW (43,5 k) a najvyšším krútiacim momentom 170 Nm. Elektromotor napája lítiovo-íonovo polymérový akumulátor s kapacitou 1,56 kWh s napätím 240 V, ktorá sa nabíja pri jazde s malým zaťažením spaľovacieho motora, ako aj rekuperáciou pri spomaľovaní a brzdení. Celkový systémový výkon hybridného pohonu je 104 kW (141 k) a systémový maximálny krútiaci moment 265 Nm.

Dizajn

Okrem uvádzacieho farebného odtieňa laku karosérie Blue Lagoon kombinovaného s čiernou strechou majú zákazníci na výber 26 ďalších farebných kombinácií. Na výber sú aj dva nové druhy diskov kolies z ľahkej zliatiny. Vozidlo dostalo aj osobitné farebné vyhotovenie interiéru. Zahŕňa biele obruby okolo mriežok ventilácie a manžety radiacej páky, lesklé čierne obklady na priťahovačoch dverí a ramenách volantu, ako aj sivý strop kabíny. Štandardná verzia má čierne látkové poťahy sedadiel s bielymi stehmi, za príplatok si zákazníci môžu objednať čierne kožené poťahy s bielymi lemami alebo čierne kožené poťahy s bielymi stehmi.

Inteligentná navigáca

Hyundai Kona Hybrid môže byť vybavený telematickou funkciou Bluelink a tiež navigačným systémom AVN (Audio Video Navigation), ktoré predstavujeme v článku venovanom modelu IONIQ Electric. S navigačným systémom AVS zákazníci budú môcť využívať služby systému ECO-DAS (ECO-Driving Assist System) zameraného na optimalizáciu spotreby paliva. Integrovaná funkcia Coasting Guide analyzuje informácie o priebehu cesty z navigačného systému a upozorňuje vodiča keď je vhodné spomaliť. Funkcia Coasting Guide sa dá aktivovať v režime Eco pri jazde rýchlosťou medzi 40 a 160 km/h.

Aktívne bezpečnostné vybavenie

Hyundai Kona Hybrid dostal komplex asistenčných a bezpečnostných systémov Hyundai SmartSenseTM. Súčasťou sériového vybavenia je teraz aj Driver Attention Warning upozorňujúci vodiča na únavu, výstražný systém upozorňujúci na neúmyselné opustenie jazdného pruhu Lane Keeping Assist ako aj asistent diaľkových svetiel High Beam Assist. Za príplatok potom bude na výber aj protikolízny asistenčný systém Front Collision Warning a Avoidance Assist s detekciou chodcov a cyklistov, adaptívny tempomat Smart Cruise Control (SCC), ktorý dokáže vozidlo úplne zastaviť vozidlo a následne opäť rozbehnúť na nastavenú rýchlosť, systém aktívneho udržiavania vozidla v jazdnom pruhu Lane Following Assist a tiež systém Intelligent Speed Limit Warning, ktorý pomocou prednej kamery a s podporou informácií z navigačného systému rozoznáva dopravné značky obmedzujúce rýchlosť jazdy, ako aj značky zákazu predbiehania a zobrazuje ich na displeji v združenom prístroji v reálnom čase. Ďalším voliteľnými bezpečnostnými systémami je monitorovanie mŕtvych uhlov vonkajších spätných zrkadiel Blind-Spot Collision Warning a asistenčný systém pre vyparkovanie Rear Cross-Traffic Collision Warning.

Nový Hyundai Kona Hybrid bude na Slovensku po prvýkrát predstavený počas autosalónu v Nitre.

Foto: Hyundai

Nový Hyundai i10 sa ukázal v plnej paráde!

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNová Octavia bola zachytená počas testovania, zaujme hlavne interiér
Nasledujúci článokNa oslavu storočnice Citroënu prišlo 10 000 gratulantov!