Bratislava v najbližšom období zažije ťažkú skúšku. K veľkým obmedzeniam dôjde kvôli vzniku prvej podzemnej križovatky na Slovensku. Mlynské Nivy budú striedavo uzatvorené po dobu dvoch rokov. Začína sa aj realizácia výstavby nultého obchvatu. Prvé obmedzenia prídu už v najbližších dňoch.

Vodiči v Bratislave musia od pondelka 14.1. počítať s rozsiahlymi dopravnými obmedzeniami pre výstavbu diaľnice D4rýchlostnej cesty R7. TASR na to upozornil koncesionár projektu nultého obchvatu Bratislavy, spoločnosť Zero Bypass Limited, spolu so zhotoviteľom D4R7 Construction.

Na dopravné obmedzenia upozornil aj nový bratislavský primátor Matúš Vallo. Najväčším dopravným problémom má byť prvá etapa mimoúrovňovej križovatky Prievoz pre výstavbu diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7.

Od 14.1. teda začína čiastočná uzávierka diaľničného zjazdu z diaľnice D1 v smere Petržalka – Bratislava centrum z dôvodu preložky horúcovodu. „Uzavretý bude aj jeden jazdný pruh na nájazde Bajkalská ulica na kruhový objazd (križovatka Prievoz) v smere od Podunajských Biskupíc,“ hovorí stavebník.

Národná diaľničná spoločnosť taktiež podotkla, že k čiastočnej uzávierke dôjde aj na zjazde v smere z diaľnice D1 – Bajkalská ulica. Obmedzenie má potrvať do konca januára. „Trasu nebude potrebné obchádzať. Doprava bude vedená po voľnom jazdnom pruhu,“ uviedla NDS.

S obmedzeniami treba rátať aj v centre

Obmedzenia zasiahnu aj Mlynské Nivy. Dôjde tak k zúženiu jazdných pruhov v tejto oblasti. V strede ulice bude prejazdný iba jeden pruh v každom smere. Chodcov sa zmeny nedotknú. Dôvodom obmedzenia je vznik prvej podzemnej križovatky na Slovensku.

Na Mlynských Nivách už v máji minulého roka začala spoločnosť HB Reavis s celkovou rekonštrukciou ulice v blízkosti novej autobusovej stanice, na ktorej sa tiež podieľa. Kruhový objazd by po jej dokončení mal udľahčiť doprave v oblasti. Pred pár mesiacmi ste určite zachytili, že sa mal hlavný ťah do centra uzavrieť kompletne, čo by urýchlilo práce.

Obnova Mlynských Nív je rozdelená do viacerých etáp. HB Reavis ju realizuje na vlastné náklady. Kompletne zrekonštruovaná ulica by mala byť pre obyvateľov, ale aj návštevníkov Bratislavy k dispozícií na jeseň roku 2019.

„Mlynské Nivy sú takmer štyridsať rokov nedotknuté a sú tak v havarijnom stave. Na obnovovaní sa podieľame už sedem mesiacov, no pod cestou sa nachádza stále viac prekvapení. Tie potom ovplyvňujú infraštruktúru a nezodpovedajú pôvodným plánom. Aj tieto hrozby môžu predĺžiť práce o pár mesiacov,“ vysvetlil Jakub Gossányi z HB Reavis.

Developer je však rád za otvorený prístup nového vedenia Bratislavy a diskusiám na túto problematiku. „Aby sme mohli splniť záväzok daný mestu, akým je zrekonštruovaná ulica, celková uzávierka v danom úseku sa javí ako najadekvátnejšie riešenie aj podľa odborníkov na dopravu. Sú už dopredu pripravené obchádzkové trasy a značenia, ako pre peších, tak aj pre MHD a automobilovú dopravu.“

Zdroj: HB Reavis, d4r7.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJhnonline.sk
Predchádzajúci článokMugen Honda Civic Type-R, extravagantný bodykit pre hot-hatch
Nasledujúci článokPredĺžená verzia BMW radu 3 Li je takmer totožná s radou 5