Domov Doprava Nelegálne parkovisko na Tyršovom nábreží sa zruší

Nelegálne parkovisko na Tyršovom nábreží sa zruší

Aj keď ho veľa z nás považuje za nevyužitú plochu, ktorá je na parkovisko úplne ideálna, mesto tento pozemok hodlá použiť na niečo iné.

„Tento priestor je veľmi hodnotný a je to pozemok, ktorý perspektívne aj vzhľadom na to, kde je situovaný, nemá slúžiť ako parkovisko. Je to skôr plocha na oddych, šport, kultúru či mestské podujatia,“ povedal hovorca Bratislavy Peter Bubla.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk

A pred 15 rokmi tomu bolo naozaj tak. Bratislavčania aj návštevníci, ktorí mali to šťastie a stihli na Tyršovom ešte zažiť Lunapark vedia, k čomu bolo toto miesto dlhé roky používané. Lunapark bol jediným zábavným parkom v Bratislave, ktorý fungoval na pravom petržalskom brehu Dunaja.

Medzi jeho atrakcie patrili ruské kolo, autodróm, horská dráha, reťazovka, detský vláčik, motokáry a v neposlednom rade labyrint, ktorý si ešte pamätám ako decko. Vtedy bola návšteva Lunaparku sviatkom. Začiatkom roka 2004 ale nebola spoločnosť Emway Trading Bratislava schopná platiť mestu nájomné.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Ďalšou podstatnou konštantou v tejto rovnici bola povodňová oblasť, do ktorej Lunapark spadal. Tyršovo nábrežie sa vtedy každoročne ocitalo pod vodou a opravy si vyžadovali nemalé finančné prostriedky. Aj keď sa mesto po týchto rokoch snažilo nájsť pre zábavný park vhodnejšiu lokalitu, bohužiaľ zanikol a do dnešného dňa sa v Bratislave žiadny zábavný park už neobjavil.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk

A odvtedy sa tento priestor využil akurát tak pri rekonštrukcii Starého mosta, ale odvtedy sa z neho stalo záchytné parkovisko. Teda, parkoviskom si ho spravili vodiči, pretože legálne ho parkoviskom nazývať nemôžeme. Ale tomu by malo v blízkej budúcnosti odzvoniť.

Magistrát má v pláne zrevitalizovať Tyršovo nábrežie, vrátane Sadu Janka Kráľa. Zatiaľ je tento dlhodobý proces ale na začiatku. Mesto však už pracuje na tom, aby plochu na nábreží obnovilo na rekreačné účely. A už začalo práve sadom. Skrytý význam tejto plochy už dávno pochopili karavanisti, ktorý majú na parkovisku krásny výhľad na Bratislavský hrad a Staré mesto.

Zdroj: wikipedia

Kto vie, kam sa podejú tie stovky áut, ktoré tam parkujú každý deň. A dúfam, že ak už bude nejaký zákaz, tak pre všetkých rovnaký. Možno nám ale mesto prezradí plány s konkrétnou parkovacou politikou skôr, ako zruší toto miesto plné histórie.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPozor na 5 najčastejších chýb pri domácich opravách automobilov
Nasledujúci článokTest Renault Talisman S-Edition, limuzína zo srdcom Meganu R.S.