Domov Doprava Na ktorej ulici sa minulý rok stalo v hlavnom meste najviac nehôd...

Na ktorej ulici sa minulý rok stalo v hlavnom meste najviac nehôd ?

Policajti v Bratislave zverejnili štatistiku, v ktorej uviedli ulicu v Bratislave s najväčším počtom nehôd za rok 2020.

Situácia na slovenských cestách so sebou prináša aj smutné rekordy, akými sú dopravné nehody. Dnes si predstavíme ulice v hlavnom meste, ktoré nesú prvenstvá s najvyšším počtom dopravných nehôd za uplynulý rok.

Zdroj: web
Ktorá ulica nesie neslávne prvenstvo ? 

Ulica, na ktorej sa v minulom roku stalo 19 dopravných nehôd patrí medzi najvyťaženejšie dopravné úseky v Bratislave. Je to ulica, ktorá obsahuje množstvo križovatiek, cez ktorú denne prejdú tisícky áut a patrí medzi najdlhšie v meste. Ako vyplýva zo štatistiky policajného zboru a ako uvádza na sociálnej sieti aj samosprávny kraj, najnehodovejšou je práve Račianska ulica. V smutnom rebríčku nasledujú Bajkalská, Vajnorská a Šancová ulica.

Spôsoby ako predísť nehodám.

Pokiaľ je auto súčasťou vášho každodenného života a je nevyhnuté vo vašom živote, odporúčame venovať sa v plnej miere cestnej premávke. Je dôležité aby vodič sledoval pohyb okolo a venoval sa len riadeniu vozidla. Pokiaľ však existuje možnosť nechať auto doma, najlepším spôsobom predísť nehode je využívať mestskú hromadnú dopravu. Hlavné mesto sa doslova stáva jedným obrovským parkoviskom a za posledných 20 rokov vzrástol počet vozidiel v Bratislave trojnásobne. Aktuálne je to viac ako 326 tisíc vozidiel a na 1000 obyvateľov pripadá 759 áut. Len pre porovnanie, vo Viedni je to 374 áut a napríklad v Amsterdame len 247 áut. S rastúcim počtom áut sa navyšujú aj parkovacie miesta, ktoré by mohli slúžiť na efektívnejší účel napríklad ako športoviská, parky, či cyklotrasy. O životnom prostredí a hlavne ovzduší nehovoriac, tým by úbytok áut prospel najviac.

Zdroj. imhd.sk
Opatrnosť na prvom mieste.

Tak ako nám to neustále pripomína polícia, najdôležitejšie je byť za volantom opatrní a predvídaví. Dodržiavanie predpisov by malo byť to hlavné a samozrejme maximálna pozornosť na cestách nevynímajúc. Ide nám predsa o to najcennejšie, čo máme, život.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest Renault Megane E-Tech PHEV: na elektrinu aj benzín?
Nasledujúci článokKončí zlatá éra Muscle cars?