Domov Doprava Bratislavu čakajú ďalšie zmeny v doprave! Onedlho pribudnú nové BUS pruhy a...

Bratislavu čakajú ďalšie zmeny v doprave! Onedlho pribudnú nové BUS pruhy a cyklotrasy.

Hlavné mesto, Bratislava so svojím plánom zatraktívniť a priblížiť mestskú hromadnú dopravu ľuďom, pokračuje vo svojich aktivitách. Tentokrát ide o vyznačovanie nových bus pruhov a cyklotrás. Jedná sa o vyťažené úseky.

Len nedávno, konkrétne minulý týždeň 15. mája sa začali práce na Landererovej ulici, kde sa buduje nový bus pruh. V najbližšom čase by malo aj v iných častiach Bratislavy vzniknúť niekoľko nových vyhradených jazdných pruhov pre mestskú hromadnú dopravu a cyklistov. Aktuálne magistrát hlavného mesta začal s obstarávaním zhotoviteľa, ktorý má zabezpečiť vyznačenie vyhradených pruhov. Predpokladaná hodnoty zákazky by mala byť približne 22-tisíc eur bez DPH.

Ktorých ulíc sa to týka ?

Ulice ktorých sa zmena dopravného značenia dotkne sú Hodonínska, Lamačská cesta, Karadžičova, Legionárska a Košická. Poďme si priblížiť ako sa to spomínaných ulíc dotkne.

Na Hodonínskej ulici bude zriadený bus pruh a pruh pre cyklistov v smere do centra mesta v úseku od ulice Podháj až po križovatku s ulicou Pod násypom. Z aktuálnych dvoch jazdných pruhov, jeden pre každý smer, vzniknú úpravou dopravného značenia tri pruhy, z ktorých bude jeden (smerom do centra) určený pre vozidlá mestskej hromadnej dopravy a cyklistov. Linky, ktorých sa to dotkne sú  23, 25, 30, 37,63 92, 215, 219, 245, 250 a 269.

BUS pruh na Hodonínskej ulici
zdroj: imhd.sk
Lamačská cesta

Čo sa týka Lamačskej cesty tam pribudne taktiež smerom do centra vyhradený pruh a to v úseku od napojenia cesty z Dúbravky na Lamačskú cestu po križovatku Patrónka s krátkym prerušením. Zo súčasného počtu jazdných pruhov (tri) bude pravý pruh vyhradený pre verejnú dopravu a cyklistov. Linky, ktorých sa to týka sú 21, 25, 30, 37, 43, 63, 83, 84, 92, 192, 207, 211 a 212. Na samotnej križovatke Patrónka vznikne nový krátky pruh, ktorý bude slúžiť na odbočenie smerom na Kramáre, súčasný pruh smerom na Brniansku bude zachovaný ale skrátený. Týka sa to trolejbusových liniek 211 a 212.

 

BUS pruh Lamačská cesta
zdroj: imhd.sk
BUS pruh Patrónka
zdroj: imhd.sk

POKRAČOVANIE NA ĎALŠEJ STRANE

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
Predchádzajúci článokMitsubishi po rokoch oživuje označenie Ralliart. Evo to nebude
Nasledujúci článokSuzuki Jimny príde v „predĺženej“ verzii. Dostane sa aj na Starý kontinent?