Domov Doprava Bratislava zažije kompletnú opravu mosta na diaľnici D2. Čo čaká motoristov ?

Bratislava zažije kompletnú opravu mosta na diaľnici D2. Čo čaká motoristov ?

diaľnica pozor

Podľa informácii Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) boli spustené prípravné práce pred samotnou realizáciou opravy diaľničného mosta D2. Oprava bude prebiehať v mieste nad železničnou trasou v bratislavskom Lamači.

Oprava diaľničného mosta D2 bude ovplyvňovať plynulosť dopravy na bratislavskom obchvate. Preto NDS vybudovala prejazdy strednými deliacimi pásmi pred a za mostom. V priebehu tohto roka prejde kompletnou opravou most v smere z Malaciek do Bratislavy. Rovnaký osud čaká opačný smer v priebehu budúceho roka. Celkové náklady na opravu mostu boli vyčíslené na 1,3 milióna eur.

Svieži nádych

Samotný zhotoviteľ opravných prác kompletne vybúra mostný zvršok, ktorý sa skladá z viacerých vrstiev a častí. Na nový zvršok most bude osadené bezpečnostné zariadenie, aby most spĺňal tie najvyššie štandardy. Súčasťou prác na moste nie je len most samotný, ale aj priestor pod ním. Terén pod mostom taktiež podstúpi isté úpravy. Dôjde k preloženiu vedenia informačného systému diaľnice ale aj ostatných sietí. Plánované ukončenie prác je stanovené na začiatok septembra.

Keďže počas letných prázdnin dochádza k poklesu frekvencie dopravy, NDS sa rozhodla využiť toto menej rušné obdobie na realizáciu stavebných prác na moste diaľnice D2. Ich cieľom je čo najviac minimalizovať obmedzenie premávky počas doby opravy. Tento termín bol schválený Ministerstvom dopravy a výstavby SR, ktorý je príslušným správnym orgánom.

zdroj: ndsas.sk

Jazdné pruhy v dôsledku križovania stredových pásov budú posunuté k vonkajšiemu okraju vozovky a zúžené. Preto je potrebné pri prejazde týmto úsekom rešpektovať zníženú maximálnu rýchlosť a dbať na bezpečnosť. Ako informuje NDS, už v najbližších dňoch bude celá doprava na diaľnici presmerovaná do ľavého jazdného pásu. Smer do Brna bude mať zachované 2 jazdné pruhy, do Bratislavy si budeme musieť vystačiť iba s jedným pruhom.

D2
Opatrne a ohľaduplne

Národná diaľničná spoločnosť vyzýva a zároveň prosí všetkých motoristov, aby rešpektovali aktuálnu situáciu a riadili sa dočasným dopravným značením. Takisto je potrebné v zmysle zachovania bezpečnosti rešpektovať aj maximálnu povolenú rýchlosť. Vyzýva tak najmä kvôli faktu, že pre pracovníkov pracujúcich na stavebných prácach ide o veľké riziko v prípade nedodržania stanovených obmedzení. Preto buďme k sebe ohľaduplní, jazdime opatrne a už čoskoro si vychutnáme vynovený most na diaľnici D2.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJNDS
Predchádzajúci článok5 užitočných rád, ako zabezpečiť bezpečnosť na cestách pre vašich štvornohých miláčikov !
Nasledujúci článokBMW diesel so štyrmi turbami bol motor, ktorý nikto nepotrebuje, ale…