Domov Doprava Diaľnica D3 v úseku Svrčinovec – Skalité bude úplne uzavretá

Diaľnica D3 v úseku Svrčinovec – Skalité bude úplne uzavretá

Chystáte sa na Oravu? Pripravte sa na dopravné obmedzenia. Národná diaľničná spoločnosť upozorňuje na úplnú uzávierku diaľnice D3 Svrčinovec – Skalité.

Národná diaľničná spoločnosť avizuje, že od pondelka 9.augusta 2021 od ôsmej hodiny rannej až do 31.augusta 2021 do ôsmej hodiny večernej bude uzavretá diaľnica D3. Dôvodom je pravidelná údržba, servis a opravy v tuneloch Poľana -Svrčinovec a taktiež aj opravy na vozovke diaľnice.

„Doprava bude vedená po obchádzkovej trase v smere do Poľska po ceste I/11 v smere do Českého Tešína cez obec Svrčinovec – Zátky. Trasa v smere z Poľska bude viesť po ceste I/12 s obmedzením do 7,5 tony,“ doplnila hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti.

Vedúca oddelenia pre média, Eva Žgravčáková tiež dodala: „Práce v tuneloch budú zamerané na čistenie ostenia tunela, chodníkov, vozovky, hlavnej a štrbinovej kanalizácie, technológií, odlučovacča ropných látok, protihlukových stien a kontrolu požiarneho vodovodu. Zároveň sa bude vykonávať servis a funkčné skúšky na technologických zariadeniach. Počas úplnej uzávierky úseku budeme vykonávať aj práce na opravách vozovky a odstraňovať vady v rámci reklamačného obdobia.“

Dopravný úsek diaľnice D3 má dĺžku 11,265 kilometra dvojprúdovej cesty s maximálnou rýchlosťou 80 km/h. Zvyšný kilometer je štvorprúdová cesta s maximálnou rýchlosťou 100 km/h. Diaľnica D3 Svrčinovec – Skalité nahradila stále existujúcu cestu prvej triedy I/12 a je súčasťou balticko-jadranského koridoru transeurópskej dopravnej siete. Na vybudovanie tohto úseku bolo potrebné zrekonštruovať aj cestu prvej triedy I/11, na dokončenie stále čaká úsek Čadca – Bukov.

Zdroj: Žilina.24.sk

Po dokončení bude maž diaľnica D3 celkovú dĺžku cca 60 kilometrov. V aktuálnej situácií sa začína križovatkou pri Hričovskom Podhradí. Tu sa križuje s diaľnicou D1 a pokračovať bude do Poľska a napojí sa tak na poľskú rýchlostnú cestu S1.

Vďaka prepojeniu s diaľnicou D1 je D3 pokračovaním dôležitého dopravného spojenia medzi Bratislavou a Žilinou. D1 je najdôležitejšou trasou na celom Slovensku. Od dopravného uzlu D2 má viesť cez celé Slovensko. Dúfajme teda, že raz sa dočkáme kompletného diaľničného prepojenia dvoch našich najväčších miest, Bratislava – Košice.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJndsas.sk
Predchádzajúci článokSen sa stane realitou! Račianske mýto sa konečne dočká rekonštrukcie
Nasledujúci článokPorsche 911 GT2 RS Clubsport 25, limitka, ktorú naozaj chcete vlastniť