Domov Doprava Dočasných buspruhov sa nezbavíme. Čoskoro sa niektoré z nich zmenia na trvalé

Dočasných buspruhov sa nezbavíme. Čoskoro sa niektoré z nich zmenia na trvalé

Viaceré dočasné buspruhy, ktoré sa nachádzajú na hlavných ťahoch budú čoskoro zmenené na trvalé. 

Ak niekto tajne dúfal, že oranžové čiary, ktorými boli dočasne vyznačené buspruhy na hlavných ťahoch, jedného dňa zmiznú…bol na omyle. Magistrát hlavného mesta plánuje totižto v najbližšom období realizáciu ďalších trvalých vyhradených pruhov pre MHD.

Pôjde najmä o spomínanú premenu dočasných pruhov, ktoré boli zriadené počas veľkých stavebných prác, prebiehajúcich v hlavnom meste. Ako napríklad výstavba obchvatu D4R7 či výstavba novej autobusovej stanice Mlynské nivy. V súčasnosti mesto hľadá zhotoviteľa, ktorý by nové dopravné značenie zrealizoval. Celková odhadovaná cena týchto prác je 119.000 eur.

O aké buspruhy pôjde ?

Dolnozemská cesta – pôjde o vyznačenie buspruhu od zastávky Ekonomická univerzita na nájazdovú rampu na Prístavný most až po pripojenie cesty od Einsteinovej.

Most Apollo – buspruh bude vyznačený v smere do centra mesta od Dolnozemskej cesty až po zastávku Most Apollo.

zdroj:imhd.sk

Bajkalská – buspruh bude vyznačený v smere k Prístavnému mostu v úsekoch Vajnorská – Prešovská, v okolí križovatky Trenčianska a v podjazde pod Prievozskou. V opačnom smere bude buspruh vyznačený v podjazde pod Prievozskou, okolo križovatky Trenčianska a od Prešovskej po Teslovu.

Gagarinova – pôjde tu o premenu súčasných vyhradených pruhov, v ktorých je zakázaná jazda osobných vozidiel na bežné buspruhy. Buspruhy budú obojsmerne v úsekoch Mierová/Hraničná – Cintorín Vrakuňa s niekoľkými prerušeniami na križovatkách. V niektorých úsekoch príde aj k reorganizácii jazdných pruhov, kde z doterajších troch zostanú dva pruhy. K zvýšeniu bezpečnosti chodcov príde na priechode pri zastávke Ríbezľová, kde bude uprostred vozovky vytvorený ochranný ostrovček a zároveň sa zníži počet jazdných pruhov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNissan Townstar bude hviezdou úžitkových vozidiel
Nasledujúci článok201 bude po novom 71. Linky trolejbusov v Bratislave zásadne zmenia očíslovanie