Domov Doprava Obchvat Košíc je realitou. NDS oznámila spustenie výstavby aj termín dokončenia…

Obchvat Košíc je realitou. NDS oznámila spustenie výstavby aj termín dokončenia…

Obchvat Košíc sa stane realitou! Národná diaľničná spoločnosť informovala, že spúšťa výstavbu obchvatu metropoly východu a poznáme aj jej dátum ukončenia. Ide tak o veľký míľnik pre mesto Košice, ktorý pomôže uľahčiť dopravnú situáciu.

Obchvat Košíc si exkluzívne môže prísť odklepnúť aj verejnosť. Táto veľmi dôležitá trasa okolo Košíc začne svoju výstavbu poklepaním základného kameňa už 25.apríla. Vôbec prvýkráť dostane verejnosť šancu poklepať základný kameň a podieľať sa tak na začiatku výstavby rýchlostnej cesty R2 Košice, Šaca – Košické Oľšany.

Viac ako 14 kilometrov

Spomínaná trasa R2 začína na križovatke Košice – Juh a napojí sa na už existujúcu rýchlostnú cestu R4. Koniec tohto úseku R2 bude v mimoúrovňovej križovatke Hrašovík. Spomínaná križovatka sa napojí na diaľnicu D1 Budimír – Bidovce. Dĺžka Košickej R2 bude 14,261 kilometra. Vznikne tak aj mimoúrovňová križovatka Košice – Juh a nadviaže tak na už existujúcu križovatku rýchlostnej cesty R4 Košice – Milhosť.

Po celej trase novej R2 celkovo vznikne päť mimoúrovňových križovatiek. Pôjde o zjazdy na Ludvíkov Dvor, Hanisku, Košice – Juh, Krásnu a Hrašovík. Proces výstavby započali vytýčením obvodu staveniska spoločne s inžinierskymi sieťami. Pre výstavbu bude nutné odlesnenie a výrub stromov, takisto odstránenie ornice a musia vzniknúť aj spevnené plochy a oplotenia.

Zdĺhavý proces

Celkový proces vzniku rýchlostnej cesty R2 Košice, Šaca – Košické Oľšany začal ešte v roku 2008, kedy bola vypracovaná technická štúdia. Cez všetky územné rozhodnutia až po ukončenie verejného obstarávania a výber zhotoviteľa sme sa dostali k položeniu základného kameňa tejto rýchlostnej cesty. Čo nás však všetkých najviac zaujíma je, kedy sa po tejto ceste budeme môcť previezť autom. Národná diaľničná spoločnosť uviedla veľmi jasný termín. Ukončenie výstavby a spustenie do prevádzky má prebehnúť na jar v roku 2025. Možno aj na tejto rýchlostnej ceste už využijete novú európsku diaľničnú známku. 

Zdroj: nsdas.sk

Ak sa teda rozhodnete ísť si poklepať základný kameň novej rýchlostnej cesty R2, prajeme príjemnú zábavu. My sa tešíme, že na mapu našich ciest pribudne zasa kúsok kvalitnej cesty a veríme, že sľubený termín dokončenia sa stane realitou v roku 2025, kiežby aj skôr.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJnsdas.sk
Predchádzajúci článokAlpina XB7 prešla modernizáciou. Ponúkne viac výkonu a extravagantný vzhľad
Nasledujúci článokAko sa správne odlíšiť so svojím Range Roverom? Manhart má odpoveď.