Domov Doprava Bratislava je domovom najmodernejšieho Airbus A350-900

Bratislava je domovom najmodernejšieho Airbus A350-900

Na Letisku M. R. Štefánika sme sa zoznámili s Airbusom A350-900 španielskej spoločnosti World2Fly, ktorý bude dopravovať dovolenkárov zo Slovenska do troch exotických krajín. Ide historicky o prvé pravidelné spojenia lietadlom nasadzovaným na diaľkové lety z bratislavského letiska.

Cestovná skupina DER Touristik SK zastrešujúca obchodné značky Kartago tours a Fischer odštartovala novinku v cestovnom ruchu vo forme cestovania s najmodernejším lietadlom – Airbus A350-900. Hodnota kontraktu na zimnú sezónu 2023/2024 so španielskou leteckou spoločnosťou World2Fly presahuje 21-miliónov eur. Lietať sa bude 3-krát týždenne a to v utorok (Kuba), v stredu (Dominikánska republika) a vo štvrtok (Vietnam). Cieľovými dovolenkovými destináciami sú tak kubánska Santa Clara, dominikánska Punta Cana a vietnamský ostrov Phu Quoc.

Airbus A350-900

„Zavedenie charterových letov ponúka Slovákom pohodlné a rýchlejšie spojenie ako z okolitých krajín. Do Dominikánskej republiky sa z Bratislavy dostanete za približne 13 hodín, vrátane medzipristátia v Prahe, čo je podstatne menej ako z Viedne a následným prestupom vo Frankfurte,“ uvádza Alica Šipošová, hovorkyňa Kartago tours.

Absolútnou novinkou na poli exotických dovoleniek je vietnamský ostrov Phu Quoc. „Najväčší z vietnamských ostrovov doposiaľ nie je dotknutý masovým turizmom, ponúka biele pláže, množstvo atrakcií a vysokú kvalitu služieb. Let z Bratislavy trvá 13 hodín,“ dodáva hovorca CK Fischer Jan Bezděk.

Airbus A350-900

Mesiace príprav

Bratislavské letisko obdržalo povolenie od Dopravného úradu na prevádzku vybraných lietadiel kategórie E. To znamená zavedenie širokotrupých lietadiel na diaľkové lety. Letisko sa na takúto príležitosť pripravovalo po viacerých stránkach, akými sú napríklad bezpečnostné či prevádzkové postupy, doplnenia stavu mechanizmov a zamestnancov či ich povinnou certifikáciou na obsluhu lietadiel typu Airbus A350-900, Airbus A330, Boeing B787 a pod.

Airbus A350-900

Lietadlo typu Airbus A350-900 má kapacitu 432 pasažierov. Počas trvania letu je pasažierom k dispozícii bohatý systém palubnej zábavy na obrazovkách pred každým sedadlom. Zásadným benefitom je moderný filtračný systém, ktorý na palube zaručuje neustálu výmenu vzduchu a vďaka nižšiemu tlaku v kabíne sa výrazne znižuje únava. Hladina hluku na palube je na úrovni iba 59 db, čo z nej robí najtichšiu kabínu zo všetkých súčasných lietadiel. Lietadlá odlietajú z Bratislavy do Prahy na dotankovanie, kde zároveň dostúpia ďalší pasažieri, a následne sa pokračuje do cieľovej destinácie.

Dopyt po exotických dovolenkách s odletmi z Bratislavy je mimoriadne vysoký. Dovolenkové pobyty sa realizujú na 7 alebo 14 nocí. Cestovné kancelárie Kartago tours a Fischer umožňujú okrem štandardných pobytových balíčkov aj predaj samostatných leteniek.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVolvo EX30 naživo: zbúra trh s elektromobilmi?
Nasledujúci článokPRVÁ JAZDA Mercedes-Benz E 220d 4MATIC