Rýdzo elektrické Alieno Arcanum vyzerá ako vystrihnuté z filmu o budúcnosti, interiér skôr ako auto pripomína kokpit vesmírnej lode. „Malým bonusom“ je už iba 5 300 konských síl.

Elektrické hyperautá sú ako tiché zvieratá, ktoré sľubujú vysoký výkon bez toho, aby poškodili životné prostredie. Aktuálne sú preteky o elektrickú prevahu v plnom prúde, takže zo zákulisia vychádza čoraz viac menších konkurentov, ktorí sú ale o to zaujímavejší. Bulharský Alieno Arcanum chce spraviť veľké vlny, ktoré by zmietli Rimac C_Two zo scény.

Alieno Arcanum je čisto elektrický hyperautomobil, ktorý bude mať výkon 5 300 koní a dosiahne maximálnu rýchlosť 487 km/hod. Kniha objednávok je otvorená už od roku 2018 a zatiaľ sme sa síce nedočkali ani jedného z nich, no spoločnosť aktuálne zverejnila niekoľko nových záberov z interiéru.

Alieno Arcanum

Kabíne jednoznačne dominujú šesťuholníkové tvary, ktoré sa nachádzajú takmer všade – od výplne dverí až po niekoľko digitálnych displejov namontovaných na palubnej doske. Interiér tiež obsahuje niekoľko prvkov z kevlaru a uhlíkových vlákien v kombinácii s kožou a alcantarou. Kabína je plne klimatizovaná a má rýchloupínací volant, robotický pedál a riadenie s variabilným pomerom.

Alieno Arcanum

Labužníkov rýchlych áut tiež prekvapí veľký batožinový priestor, ktorý sa nachádza za prednými sedadlami. „Táto verzia interiéru Alieno Arcanum je rozšírením exteriéru vozidla. Tvary sa navzájom dopĺňajú a vo vnútri sa používa a prenáša rovnaký vizuálny jazyk, ktorý vytvára symbiózu medzi všetkými prvkami. Celkovou témou je ultramodernosť s niektorými sci-fi a futuristickými akcentmi. “ Takto sa vyjadril Encho Enchev, hlavný dizajnér spoločnosti Alieno a Arcanum.

Alieno Arcanum

Keď vás ako prvé napadne, že vyzerá ako kokpit rakety či vrtuľníka, nie ste od pravdy vôbec ďaleko. Inšpiráciu dizajnéri čerpali z kokpitov vojenských vrtuľníkov a sci-fi filmov ako je Avatar či Prometheus. Za takúto futuristickú a rýchlu beštiu, ktorá bude iba lámať vzduch, zaplatí zákazník pri základnom modeli 878 000 dolárov. Vrcholná ponuka zo všetkým, čo vozidlo ponúka, by sa mala vyšplhať na cenu 1,75 milióna dolárov. Teraz nám ostáva len čakať, či sa toto auto skutočne stane realitou.

TEST Seat Leon Sportourer – Španielsky Golf s odvážnym infotainmentom

Zdroj: Alienohypercars

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTOP 5 zlozvykov pri šoférovaní ktoré by ste nemali robiť, môžu vás vyjsť poriadne draho!
Nasledujúci článokŠkoda predstavuje novinky, ktoré nájdeme aj v Mercedese