Domov Elektromobilita Neviete, kde nabiť svoje auto? Prichádza autonómna nabíjačka

Neviete, kde nabiť svoje auto? Prichádza autonómna nabíjačka

Volkswagen Group Components’ mobile charging robot brings a trailer in the form of a mobile energy storage device to the vehicle.

Rozhodli ste sa zachrániť našu planétu a kúpiť si hybrid alebo čisté elektroauto? Objavili ste zrazu problém, že naša infraštruktúra na to nie je ešte pripravená? VW prichádza s riešením – autonómny nabíjací robot.

Ako majiteľ hybridu, či auta plne poháňaného na elektrinu ako napr. Nissan Leaf ste sa určite stretli s problémom, kde ho vlastne nabíjať. V obchodných centrách sa nachádzajú max. 2-3 (a to sme optimisti). Častokrát bývajú celý deň obsadené a vy tak strácate možnosť počas nákupu alebo obeda efektívne dobíjať. A práve tento problém rieši autonómny nabíjací robot od VW.

Plne autonómne?

Áno. Robota privoláte pomocou aplikácie v mobile a tým celá vaša práca končí. O zvyšok sa postará robot. Nech zaparkujete kdekoľvek, nabíjačka od VW si auto nájde. Robot si so sebou privezie mobilnú jednotku, ktorá slúži ako “externá nabíjačka”, pripojí kábel a môže začať nabíjať. A to všetko bez akéhokoľvek ľudského zásahu. Robot vie takto obslúžiť ďalších x áut. Ak je auto nabité úplne alebo na vami požadovanú hranicu, autonómny robot príde a odpojí mobilnú jednotku a odchádza s ňou do centrálnej nabíjacej stanice.

Bezpečnosť a cena

Keďže je nabíjačka plne autonómna, bolo nutné vyriešiť aj problém s relatívne hustou premávkou na parkoviskách. Nabíjací robot je schopný plne reagovať na prichádzajúce auto, zastaviť a dať mu prednosť. Základom pre zvýšenie nákupu elektrifikovaných automobilov je predpoklad, že sieť nabíjacích staníc bude schopná plnohodnotne uspokojiť dopyt po rýchlom a dostupnom nabíjaní. Cena autonómnej nabíjacej stanice zatiaľ nie je dostupná, preto je veľmi otázne, či pre verejné parkoviská bude táto investícia rentabilná. Plán je uviesť túto nabíjačku už v priebehu 2 rokov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST SEAT Ateca Xperience 2.0 TDI, ste si istý, že nechcete TDI?
Nasledujúci článokABT Cupra Formentor – viac výkonu, viac radosti?