Na oficiálne predstavenie novinky v podaní Juhokórejskej automobilky si budeme ešte musieť chvíľu počkať, no finálnu podobu nám Kia ukazuje už teraz.

Nový elektromobil Kórejskej automobilky bude využívať platformu E-GMP rovnako ako nedávno predstavený Hyundai Ioniq 5. Ten už takisto nemá čo skrývať. Teda minimálne po dizajnovej stránke. Ten ukazuje smerovanie automobilky a hrá to do karát automobilky, ktorá prednedávnom hovorila o zmene. Na novinke EV6 budeme tak môcť po prvý krát vidieť aj nové logo KIA.

KIA hovorí o EV6 ako o prvom zástupcovi nasledujúcej generácie elektromobilov značky. Po proporčnej stránke si novinka udržuje tvary na hranici medzi hatchbackom a crossoverom. Pekným detailom sú však ostré hrany. Najvýraznejším karosárskym prvkom je rozhodne splývajúci „zadok“ s previsom piatych dverí s LED pásom cez celú šírku auta.

Okrem iného KIA poodhalila aj interiér EV6. Ten pôsobí prakticky a hlavne moderne. Tento dojem hlavne zanechá rozdelená stredová opierka s odkladacími priestormi a USB portmi. Dvojica spojených displejov na palubnej doske je ľahko naklonená na vodiča. To, či to bude človeku prekážať vo výhľade zistíme až neskôr. Novinkou je aj dvojramenný multifunkčný volant, ktorého dizajn pripomína ten, ktorý sme mohli vidieť pri luxusnej značke Genesis.

Technické parametre si však zatiaľ KIA veľmi dobre stráži. Podobnosť s Ioniq 5 však bude viac ako pravdepodobná. S 800V architektúrou novej platformy je možnosť rýchlonabíjania a zástavba batériových modulov zaistí dojazd okolo 500 kilometrov. Oficiálne informácie ohľadom chystanej novinky sa dozvieme už behom Marca, kedy sa vozidlo oficiálne predstaví svetu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJkianewscenter.com
Predchádzajúci článokDacia Spring Electric – konečne dostupný elektromobil?
Nasledujúci článokHybridné BMW M3 nedáva zmysel, tvrdí vedenie divízie