O pohon vozidla sa bude starať štvorica elektromotorov s extrémnym výkonom a 90 kWh batériou. Očakáva sa od neho veľa. Dokáže naplniť svoje ciele?

Drako-Motors je start-up z americkej Kalifornie. V roku 2019 predstavili svoj koncept superšportu Drako GTE. Od vtedy o nich nebolo ani chýru ani slychu. Aktuálne sa však automobilka chystá na dodanie prvých vozidiel svojim zákazníkom, preto by bolo asi aj na čase prísť s finálnym testovaním modelu. Automobilka, teda respektíve značka Drako sa s nami delí o zimné testovanie na snehu a ukazuje tak schopnosti auta v ľadovom režime Ice.

Drako Motors GTE je štvordverovým superšporotom so štvoricou elektromotorov, ktoré pracujú nezávisle od seba. Výsledkom ukotvenia elektromotorov má byť dokonalá ovládateľnosť. Je smelé hovoriť o dokonalej ovládateľnosti, keďže na tomto svete sa žiaľ nič dokonalé nenachádza. Teda aspoň pre väčšinu ľudí. Niektorí z nás si vždy dokážu nájsť nejakú výnimku, respektíve vec, ktorá im jednoducho nesedí. Novinka Drako GTE má mať takisto schopnosť otočiť sa na mieste, ako nám dávnejšie ukázal model Rivian od Amazonu.

Ako sme spomenuli, vozidlo bude disponovať batériou o kapacite 90 kWh a na jedno nabitie by ste mali prejsť 320 kilometrov. Čo však výkon. Ten je naozaj extrémny a má veľmi veľa toho čo ponúknuť. Spojenie celej výkonnostnej štruktúry bude dosahovať výkonu až 1.200 koní. Na rýchlonabíjačke sa kapacita batérie z úplnej nuly na 100% naplní v priebehu pol hodiny.

Vďaka kombinovanému výkonu 1.200 konských síl bude môcť auto dosiahnuť maximálnu rýchlosť 332 km/h. Drako GTE je však ľahko upraveným vozidlom od spoločnosti Fisker. Drako zobralo karosériu od vozidla Fisker Karma a upravili ju podľa svojich potrieb. No ale čo tá cena. Nakoľko sa vyrobí iba 25 kusov tohto vozidla, tak samozrejme aj cena bude trošku inak orientovaná. Jeden kus bude stáť 1,25 milióna dolárov, teda v prepočte niečo ľahko cez 1 milión eur. Prvé zákaznícke objednávky by sa k majiteľom mali dostať už toto leto.

Drako GTE on Ice

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotorauthority.com
Predchádzajúci článokProjekt Trinity ukazuje, ako bude vyzerať budúcnosť Volkswagenu
Nasledujúci článokOnline éra v nakupovaní vozidiel pretrváva. Ako nájsť to pravé auto?