Domov Elektromobilita Lexus sa chystá na elektrifikáciu vo veľkom. Takto by podľa nich mal...

Lexus sa chystá na elektrifikáciu vo veľkom. Takto by podľa nich mal vyzerať superšport budúcnosti

Toyota-Lexus je už dobre zabehnutá dvojica, ktorá produkuje kvalitné autá. Luxusná odnož Toyoty však aktuálne púta na svoj superšport pre rok 2030.

Plánovaný superšport má prísť na trh v roku 2030 a má byť náhradou za desaťvalcový model LFA. Lexus má taktiež aj veľké plány s elektrickými autami, kde od roku 2035 bude vyvíjať a produkovať autá iba s pohonom čisto elektrickým. Novinka sa svetu predstavila ako koncept v rámci prezentácie, kde Lexus a Toyota postupne odhaľovali 15 nových modelov.

Automobilka začiatkom týždňa odhalila ako bude auto vyzerať, no neskôr sa vyjadrili aj k tomu, že tento projekt prechádza aktuálnym vývojom a na trh by sa mal dostaviť v roku 2030. Práve tento model má byť indikátorom, ktorý bude poukazovať na preorientovanie značky na čisto elektrickú automobilku.

Lexus pomalými ale istými krokmi prispieva k orientácií na zelenú sféru. Plány do budúcna sú jasné. Od roku 2030 sa má automobilka stať čisto elektrickou a do roku 2035 chcú dopredať posledné autá so spaľovacími motormi. Superšport bez názvu bude poukazovať na výdobytky japonskej technológie a inžinierstva.

Daným konceptom automobilka odkazuje na superšport LFA iba s tým rozdielom, že auto bude na elektrinu. Elektrický superšport neskôr pomôže inžinierom na preorientovanie sa na bežné elektrické vozidlá. Lexus sa však chce v rámci elektrifikácie zamerať na dynamickosť naprieč celým portfóliom modelov. Na novej vlajkovej lodi sa inžinieri zameriavajú hlavne na zrýchlenie z pokoja na hranicu 100 km/h. Tu chcú pokoriť míľnik pod 2 sekundy! Dojazd sa odhaduje na 720 kilometrov na jedno nabitie.

Vzhľad je zatiaľ ešte diskutabilný, takže sa ešte nevie, ako bude finálny model vyzerať. Podľa snímok konceptu môžeme očakávať dlhočíznu prednú kapotu s množstvom aerodynamických prvkov. Hovorí sa taktiež o umiestnní polovodičových batérií, ktoré Toyota aktuálne testuje na svojich prototypoch.

Lexus okrem iného v dohľadnej dobe čaká predstavenie plne elektrického auto, Lexus RZ, ktoré bude v portfóliu po prvý raz. Ten by sa svetu mal predstaviť v nasledujúcich týždňoch a prvé kusy by sa k dílerom mali dostať ešte v prvej polovici roka.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJlexus.eu
Predchádzajúci článokZdraženie jazdeniek na slovenskom trhu je väčšie ako inflácia. Najviac zdražel tento model…
Nasledujúci článokRysuje sa nový dostupný elektromobil Fisker Pear. Rezervovať si ho môžete za 250 dolárov