Domov Elektromobilita Z historických, ikonických vozidiel sa stali elektromobily. Za všetkým je firma Everrati

Z historických, ikonických vozidiel sa stali elektromobily. Za všetkým je firma Everrati

Everrati prichádza so zaujímavou alternatívou. V dnešnej dobe sa automobily snažia byť stále viac a viac zelenšie. Čo však v prípade ak túžite to ikonickom historickom voze ale naša planéta vám nie je ľahostajná?

Táto britská spoločnosť sa snaží ikonickým klasikám vdýchnuť nový, ekologickejší život. Títo špecialisti na estetiku a technológiu nanovo definujú ikonické automobily so spaľovacími motormi a pretvárajú ich na elektrické vozidlá vyhovujúce aktuálnym emisným normám a aktuálnym predpisom. Na svojom konte majú už niekoľko ikonických modelov a so svojou tvorbou sa Everrati predstavili aj v britskom Top Geare. V ich portfóliu môžete nájsť niekoľko modelov Porsche 911 (964), klasický Land Rover alebo legendárny Ford GT40.

Everrati
Porsche 911 (964)

Toto ikonické Porsche počas svojho pôsobenia na trhu zožalo celkom úspech. Vyrábané bolo v rokoch od 1989 až 1994. Za túto dobu bolo vyrobených niečo cez 62 000 exemplárov rôznych variant. Pokiaľ chcete vlastniť túto klasiku v ekologickom šate, vyjde vás to poriadne draho. Firme Everrati musíte dodať pôvodný model 964, na ktorom budú pracovať a minimálne ďalších 200 000 britských libier, v závislosti od výkonnostnej verzie, ktorú si vyberiete. Za túto sumu vám vrátia elektromobil s kapacitou batérie 53 kWh, ktorej výkon dosahuje výkon 440 konských síl v prípade slabšej verzie a z 0 na 100 km/h vystrelí za slušných 4,5s. Na jedno nabitie by ste mali prejsť približne 290 km. Na výber máte dokonca z rôznych karosárskych variácií, môžete si zvoliť karosériu kupé alebo targa.

Everrati Porsche 911 (964)
Ford GT40 MKII

Ďalším ikonickým vozom, ktorého modernú reinkarnáciu vám Everrati zabezpečí je druhá generácia Fordu GT40. Elektrifikovaný niekoľkonásobný víťaz vytrvalostných pretekov 24h Le Mans zo 60-tych rokov vám ponúkne enormných 800 koní. akceleráciu z 0 na 100 km/h zvládne pod 4 sekundy. Batéria má kapacitu 60 kWh a dojazd uvádzajú viac ako 200 kilometrov. Cena tohto kúsku je dostupná na vyžiadanie, môžeme však predpokladať, že to bude ešte väčšia suma ako pri modeli Porsche.

Everrati Ford GT40 MKII
Land Rover Series IIA

Znovu zrodenia sa dočkalo aj jedno z najviac ikonických off-road áut všetkých čias. Land Rover druhej generácie z roku 1961. Tak ako v pri Forde GT40, aj tu Everrati zvolilo 60 kWh batériu. Výkon tohto modelu nie je taký okúzľujúci ako v prípade predošlých modelov, v porovnaní s originálom je však aj výkon 150 koní slušný výkon. Dojazd na jedno nabitie opäť uvádzajú viac ako 200 kilometrov. Tento kúsok patrí k tým lacnejším a dokonca ani nemusíte priniesť svoj vlastný originál vozidla. Spoločnosť Everrati si však pýta mastných 150 000 libier.

Everrati Land Rover Series IIA

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJeverrati.com
Predchádzajúci článokDivízia AMG oslavuje 55.výročie špeciálnym modelom G63
Nasledujúci článokKonečne vieme viac. Nový Ford Ranger príde aj s novou naftovou V6-kou